Hlavní obsah

Souboje? Ani je netrénuji, přiznává Guardiola po prohře

Manchester City v sobotu prohrál na hřišti Leicesteru City 2:4 a zkomplikoval si tak boj o čelo tabulky. Hostům hodně uškodila úvodní pětiminutovka, během ní se totiž Lišky dostaly do vedení 2:0 po trefách Jamieho Vardyho a Andyho Kinga. Jejich gólům předcházely souboje vyhrané jejich spoluhráči. Na to logicky přišla řeč v pozápasových rozhovorech. „Odražený míč, to je pojem, speciálně tady v Anglii, kde se svádí hodně soubojů. Já však nejsem koučem na souboje, ani je netrénuji,“ prozradil Pep Guardiola.

Foto: Carl Recine, Reuters

Pep Guardiola by zápas proti Leicesteru asi nejradši neviděl.

Článek

„Je to další aspekt fotbalu, ale nakonec to není tak, že byste nešli pro vítězství kvůli počtu soubojů," cituje trenéra poražených Daily Mail.

„Co chci? Snažit se hrát dobře a dávat góly. K čemu jsou souboje?" pokračuje španělský kouč. Ten nepopírá, že i souboje jsou součástí fotbalu, jeho přístup k této disciplíně je však specifický.

„Musíte vyhrávat zápasy, to je pravda. Ale obvykle, když hrajete dobře, tak také vyhráváte hodně soubojů," upřesňuje někdejší trenér Barcelony nebo Bayernu Mnichov.

Pod prohru se rovněž podepsal velmi nepovedený vstup do utkání a Guardiola si to moc dobře uvědomuje. „Po čtyřech minutách bylo skóre 0:2 a hráčům se začalo honit hlavou: Co se to děje? Co se to stalo?"

„Nepokrývali jsme dlouhé míče, ani následně odražené balóny. Asi to byla moje chyba. A poté dali třetí gól z rychlého protiútoku," hodnotí trenér Manchesteru City.

Své svěřence však nechce kritizovat. „Nejsem ze svých hráčů zklamaný. Jsou profesionálové a vědí, co se stalo, věřím, že se do budoucna zlepšíme."

Reklama

Související témata: