Hlavní obsah

Už je toho dost, zuřil kouč Arsenalu Wenger po druhé prohře v řadě a opakujících se chybách rozhodčích

Manchester/Praha

Rozhodčí ho zase vytočili. Už v předchozím kole po prohře s Evertonem k nim měl kouč Arsenalu výhrady, po nedělní prohře s Manchesterem City se už Arséne Wenger neudržel. „Už je toho dost,“ prohlásil po porážce na Etihad Stadium. Verdikty sudích byly zase namířeny proti nám. Vždyť oba góly jsme dostali z ofsajdu. Druhý dokonce z pěti yardového,“ zlobil se trenér Kanonýrů na rozhodčího Atkinsona a jeho asistenty.

Arséne Wenger na tiskové konferenci po zápase Manchester City - Arsenal.Video: sntv

 
Článek
Fotogalerie

Blíží se závěr roku a Arsenal se znovu boří v už tradičních problémech, které mu přináší přelom starého a příchod nového roku. V úterý prohrál na Evertonu, v neděli podlehl Citizens, takže se v tabulce propadl na čtvrtou příčku. Na vedoucí Chelsea už ztrácí devět bodů, před pátým Tottenhamem má náskok jediného bodu.

„Škoda těchto zápasů, v nichž jsme pokaždé 1:0 vedli, abychom je nakonec ztratili. Přitom jsme je měli podle mého  pod kontrolou, i když uznávám, že ve druhé půle proti Citizens jsme trochu odešli fyzicky," glosoval trenér Gunners nedělní partii, která přitom měla po změně stran jednostranný průběh.

Guardiola o přestávce nebouřil

Guardiolovu týmu pomohlo rychlé vyrovnání, jež se skutečně zrodilo z ofsajdového postavení, protože poté dominoval a utkání ovládl.

„Neměl jsem během přestávky k hráčům žádný proslov. Jen jsem jim řekl, aby přemýšleli o skóre a pokračovali ve stejném výkonu, jako v první půli," tvrdil trenér Citizens Guardiola, že k žádné bouřce v kabině nedošlo.

„Arsenal měl totiž do přestávky hodně štěstí. Připomínalo mi to zápas s Chelsea před dvěma týdny. To jsme také hráli dobře, ale střetnutí jsme přesto ztratili. Teď byl rozdíl v tom, že jsme měli navrch my a vyhráli," přemítal španělský kouč v rozhovoru pro BBC Sport.

„Hlavně proto, že jsme znovu prokázali týmový duch," chválil své svěřence.

Absolutně příšerný týden, přiznal Wenger

„Byl to pro nás hrozný týden. Absolutně příšerný a k tomu velice těžký. Po středečním zápase Ligy mistrů v Basileji jsme měli krátký čas na regeneraci a odpočinek na sobotní zápas se Stoke City a úterní s Evertonem. Nechápu, proč jsme museli hrát už v úterý, když jiná mužstva, která v pohárové Evropě nestartují, nastupovala ke svým zápasům až ve středu. Svou roli sehrálo i to, že jsme čtyři z posledních pěti střetnutí daleko od domova. A když se k tomu přidají rozhodčí...Dokonce poněkolikáté v této sezóně," vyzařovala z kouče Gunners evidentní frustrace.

„Dva góly proti Manchesteru City z ofsajdu, ale co můžu dělat? Musíme s tím žít. Podívat se na sebe a zanalyzovat si příčiny, proč jsme po dobrých výkonech dvakrát po sobě prohráli. Mentalita mých hráčů je ale silná, takže teď musíme zareagovat," nepřipouštěl Wenger, že by se každoroční kalvárie měla opakovat i letos a že by snad jeho tým nezvládl ani nejbližší zápasy, které ho teď čekají doma s West Bromwichem (26.12), Crystal Palace (1.1.) a na hřišti Bournemouthu (3.1.)

Reklama

Související témata: