Hlavní obsah

Takovou sérii Čech během kariéry ještě nezažil. Osmý zápas a zase inkasoval

Manchester/Praha

Tohle se mu ještě nestalo. Od příchodu na Ostrovy v roce 2004 český gólman Petr Čech nezažil, aby v osmi po sobě jdoucích ligových zápasech neudržel čisté konto. Dokonce ani během kariéry podobnou bilanci nezaznamenal. V nedělním 17. kole Premier League na Etihad Stadium inkasoval ovšem dvakrát a jeho šňůra utkání s inkasovaným gólem se tak natáhla na osm duelů. Pravdou ovšem je, že první brance, kterou mu vstřelil německý legionář Sané, předcházel ofsajd, a i druhá z kopačky Sterlinga byla sporná.

Foto: Carl Recine, Reuters

Petr Čech z Arsenalu při utkání s Manchesterem City. Na jeho branku útočí Leroy Sané.

Článek
Fotogalerie

Arséne Wenger na tiskové konferenci po zápase Manchester City - Arsenal

Právě vítězný gól Sterlinga v 71. minutě vyvolal v klání Manchesteru City s Kanonýry spoustu vášní. Kouč Arsenalu Arséne Wenger přišel hned po zápase s tím, že David Silva byl v momentě Sterligovy střely v ofsajdové pozici, a protože zakrýval Čechovi výhled, šlo o neregulérní branku, kterou neměl sudí Atkinson uznat.

„Jasný ofsajd. Pět yardů," hřímal nazlobený trenér Gunners.

„Před brankou bylo skutečně několik hráčů, kteří navíc běželi napříč, takže jsem Sterlingovu střelu neviděl. Ale nevím, zda jedním z těch hráčů byl Silva či nikoli," nebyl schopen podpořit Čech trenérovo tvrzení. „Pravdou ale je, že jsem přes hráče míč vůbec neviděl."

Konstruktivní řešení se nelíbilo

V nastaveném čase se sice Wenger na Čech hněval, neboť mu vytýkal, že dvacet vteřin před koncem volil přihrávku namísto dlouhého odkopu k bráně Citizens, ale jinak pro něho měl znovu jen slova chvály.

„Je mi jasné, že je raněna jeho pýcha a hrdost a že jeho ze všech nejvíc bolí a mrzí utkání, v nichž inkasujeme. Jeho zkušenosti nám ohromně pomáhají, jeho motivace a víra v úspěch rovněž," vůbec Wenger nepřipustil, že by došlo v bráně Arsenalu k rošádě, i když Čech v letošních 17 zápasech udržel jen čtyřikrát čisté konto.

„Petr nás v každém střetnutí svými zákroky podrží. Musíme se proto ještě víc zaměřit na defenzivu a zlepšení obranné činnosti, abychom dokázali uhrát zápasy s nulou."

Scénář se opakoval

Čech po prohře s Citizens pochopitelně zklamání neskrýval. „Zklamaný jsem z celého uplynulého týdne. Hráli jsme dva zápasy venku se soupeři z popředí tabulky a chtěli jsme v nich samozřejmě získat co nejvíc bodů. Jenže nemáme žádný," připomínal prohru na Evertonu a hned poté s Manchesterem City.

„Všechno změnily góly, které jsme dostali. Rychlá branka hned po přestávce vrátila domácím sebedůvěru a energii, druhá pak všechno očividně změnila, protože do té doby jsme měli hru pod kontrolou i přesto, že Manchester City měl míč častěji v držení. Přitom, jsme začali dobře, šli do vedení a soupeře moc nepouštěli do nebezpečných akcí," mínil čtyřiatřicetiletý český legionář.

„Prohrami s Evertonem a Manchesterem jsme dali soupeřům velkou výhodu, takže popředí tabulky se nám bohužel vzdálilo. Ale všechny nás čeká ještě dlouhá cesta a spousta utkání. Teď bude důležité vyhrát nejbližší zápas, jenž nás čeká, a nastartovat novou úspěšnou sérii," připomínal Čech. „Uvidíme, jestli soupeři dovolí, abychom se jim přiblížili."

Reklama

Související témata: