Hlavní obsah

Zažily Lišky konečně den velkého zlomu? Kouč mistrovského Leicesteru věří, že právě nastal

Leicester/Praha

Liškám se podařil senzační obrat. Dokonce tak famózní, že jejich italský kouč Claudio Ranieri věří, že by mohl přivodit zlom v dosavadní zpackané ligové sezóně. Mistrovský Leicester totiž prohrával v 17. kole Premier League na hřišti Stoke City ještě čtvrthodiny před koncem 0:2, navíc hrál jen v deseti bez Vardyho, který byl už v 28. minutě vyloučen, přesto dokázal nakonec vyrovnat a zachránit bod. „Mohl by to být opravdu zlomový moment, ale raději ještě počkám na další zápasy,“ nechal se slyšet Ranieri.

Foto: Darren Staples, Reuters

Fotbalisté Leicesteru uhráli i v dfeseti remízu.

Článek

Zatímco základní skupinou Ligy mistrů prošel anglický mistr suverénně a jen totálním kolapsem v posledním střetnutí v Portu si pokazil bilanci, v Premier League stále marně hledá loňskou formu.

Hotové zmrtvýchvstání

Duel na půdě Stoke City toho byl dokladem. Nejprve vyloučení Vardyho, který se vrhnul pod nohy protihráči a sudí Pawson ho už po necelé půlhodině vypakoval, deset minut na to inkasovaný gól z penalty, v nastaveném čase první půle vytahoval navrátilec mezi tyče Leicesteru Schmeichel míč ze sítě podruhé.

„O přestávce jsem si musel vzít slovo a hráče uklidňovat, protože byli hodně nervózní. Začali jsme dobře, ale po červené pro Vardyho se průběh střetnutí změnil," přiznával Ranieri, jemuž se verdikty rozhodčího Pawsona ani trochu nelíbily a po konci poločasu si s ním vztekle vyměňoval názory.

„Byl jsem na něho naštvaný. Vyloučení, pokutový kop, pět žlutých karet pro mé hráče už do přestávky. Přitom šlo o běžně vedený duel Premier League," vysvětloval italský kouč Leicesteru, kterého vytočilo hlavně vyloučení Vardyho.

Lišky manko smazaly

„Každý z trenérů viděl situaci samozřejmě jinak. Nevím, jestli Vardy trefil protihráče, ale míče se dotkl docela určitě."

Lišky však nakonec smazaly i v deseti dvougólové manko a zachránily remízu, takže v tabulce figurují po sedmnácti odehraných kolech na patnácté příčce se ziskem sedmnácti bodů.

„Zůstávám vždy pozitivně naladěný, takže o přestávce jsem hráčům opakoval, že utkání není ještě ztraceno, i když prohráváme o dva góly. Prokázali fantastickou morálku a podali fantastický výkon. Připomnělo mi to poslední zápas mistrovské sezóny proti Chelsea, kdy jsme vyrovnávali také v samém závěru," ponořil se do vzpomínek Ranieri.

„Právě proto doufám, že takto vybojovaná remíza by mohla být zlomovým momentem, po němž budou následovat další fantastické výkony."

Reklama