Hlavní obsah

Klopp si znovu ověřil, jak je důležité mít v kádru Sturridge. I proto je Liverpool už šestým rokem červený

Liverpool/Praha

Liverpool je po pondělním derby zase červený. Ani v ostře sledovaném šlágru 17. kola Premier League totiž nedokázal Everton zlomit prokletí posledních sezón, v infarktovém závěru inkasoval, takže na výhru nad Reds čeká už dlouhých šest let. Naposledy měl totiž navrch v říjnu 2010. „Tentokrát jsme si ale nezasloužili prohrát,“ bědoval domácí trenér Ronald Koeman po trefě Maného ve čtvrté minutě nastavení, která v Goodison Parku liverpoolské derby rozhodla.

Foto: Carl Recine, Reuters

Sadio Mané z Liverpoolu (č. 19) střílí vítězný gól do sítě Evertonu.

Článek
Fotogalerie

Před týdnem porazili doma Arsenal, v pondělním epilogu sedmnáctého dějství Premier League si troufali i na Liverpool, i když se museli obejít bez kapitána Jagielky vyloučeného právě v zápase s Kanonýry. A všechno spělo k tomu, že Everton městského rivala alespoň o dva body obere.

„Podali jsme velmi dobrý výkon, hlavně první půle byla v našem podání výborná. Možná nejlepší v této sezóně, protože jsme hráli patřičně agresivně. Po změně stran jsme už tolik neudrželi míč, svou roli sehrála navíc střídání, která soupeři vyšla a měla vliv na konečný výsledek," glosoval partii domácí kouč Koeman těžce se smiřující s tím, že jeho mužstvo poprvé v této sezóně prohrálo na domácím hřišti.

Pochopitelně se přitom nevyhnul situaci v 68. minutě, kdy Barkley skutečně brutálně fauloval Hendersona, za což si vysloužil jen žlutou kartu.

„Může mluvit o štěstí, že dostal jen žlutou, ale na druhou stranu jsem nechápal, proč na hřišti zůstal Lovren, který strčil do Colemana a  následnou potyčku začal. Možná proto, že už žlutou měl..."

Pan porcelánový se předvedl

Jeho německému kolegovi Jürgenu Kloppovi skutečně vyšel tah s nasazením dvou čerstvých hráčů Sturridge a Canna osm minut před vypršením základní hrací doby.

Sturridge to totiž byl, kdo v nastaveném čase nasměroval Liverpool k vítězství, neboť jeho technická střela skončila na tyči a odražený míč pak nikým nehlídaný senegalský legionář Mané dopravil celkem pohodlně do sítě.

„Pan porcelánový", jak se Sturridgovi vzhledem k jeho neustálým zraněním na Ostrovech přezdívá, znovu dokázal, jak je pro Liverpool důležitý a že všechny zvěsti o jeho lednovém odchodu jsou asi skutečně jen fámami.

„Není obvyklé, ba ani normální, aby po dlouhé absenci hráč pomohl mužstvu tak, jako Daniel nám v tak těžkém zápase, jaký jsme v Goodison Parku hráli. A on nám pomohl skutečně hodně," chválil ho Klopp, pochopitelně nadšený z toho, že jeho tým nakonec Merseyside derby zvládl a v tabulce se vrátil na druhou příčku.

Body důležitější než výkon

„Byla to bitva a my jsme na ni byli připraveni, Everton hrál divoký, agresivní fotbal, hlavně v první půli nás naháněl a atakoval po celém hřišti, a my si s tím dost dobře nevěděli rady. Budeme potřebovat ještě pár měsíců, abychom uměli na tento způsob hry odpovědět," přiznával německý kouč.

„Po změně stran jsme ale byli mnohem lepší než domácí a gól jsme mohli dát mnohem dřív. Potřebovali jsme jen někoho, kdo by střílel, což Sturridge udělal."

Klopp samozřejmě uznával, že výkon jeho týmu měl k dokonalosti daleko. „Pokud byste chtěli vyhrávat jen po brilantních výkonech, mnoho zápasů nevyhrajete. V derby pro nás byly body důležitější než výkon," připomínal svou filosofii.

Reklama

Související témata: