Hlavní obsah

Old Trafford byl ze škorpióna v extázi. Nejlepší gól, jaký jsem kdy dal, pochvaloval si Mchitarjan

Manchester/Praha

Paráda to od něho byla náramná. A nic na tom nemění, že sudí Atkinson odpustil arménskému útočníkovi metrový ofsajd, v němž se v momentě Ibrahimovicovy přihrávky ocitl. Góly, jimž se ve fotbalové hantýrce říká „škorpión“, dovedou střílet jen skuteční snajpři. Henrik Mchitarjan takovou branku čtyři minuty před koncem ligového duelu mezi Manchesterem United a Sunderlandem (3:1) dal a pětasedmdesát tisíc diváků na Old Trafford jím uvedl do extáze. „Nejlepší gól, jaký jsem kdy vstřelil,“ uznával v rozhovoru pro klubovou televizi.

Foto: Phil Noble, Reuters

Henrik Mchitarjan z Manchesteru United dává přes hlavu gól proti Sunderlandu.

Článek
Fotogalerie

Švédský legionář Ibrahimovic hrající další velkou partii našel patu arménského spoluhráče Mchitarjana s milimetrovou přesností.

„Nejdřív jsem čekal, že dostanu přihrávku před sebe. Pak jsem si ale uvědomil, že mám míč za sebou a proto jsem ho zkusil trefit patou. Bylo to jediné možné, co jsem mohl udělat. Zkusil jsem to a vyšlo to," popisoval sedmadvacetiletý Arménec akrobatickou pozici a parádní gól, z něhož byli u vytržení všichni. Diváci, stejně jako spoluhráči v čele s Ibrahimovicem, který v zápase 18. kola Premier League sám jednu branku dal a u dvou asistoval.

„Skvělé mít na lavičce takové hráče, jako je Mchitarjan a Martial. Jejich příchod nám hodně pomohl," chválil trenér Rudých ďáblů José Mourinho oba střídající hráče.

Arménský legionář v předchozích dvou zápasech pro zranění kotníku absentoval, takže proti Sunderlandu seděl jen mezi náhradníky a na plochu Old Trafford vyběhl až půlhodinu před koncem namísto Lingarda. V 86. minutě se blýskl „škorpiónem", jímž pečetil výhru svého týmu.

United jsou ve formě

„Byl jsem v tu chvíli hodně vzrušený. Nejdřív jsem se ale podíval na asistenta, a teprve když jsem viděl, že se nejedná o ofsajd, začal jsem slavit," vracel se Mchitarjan v rozhovoru pro klubovou televizi k fotbalové parádě.

„Jsem rád, že jsem zpátky a že mohu pomáhat svému týmu. Poslední zranění je pryč a nepůsobí mi žádné potíže, takže se budu snažit v příštích utkáních odevzdávat zase to nejlepší," vykládal Arménec po druhém ligovém gólu, který po letním příchodu z Borussie Dortmund v dresu Manchesteru United vstřelil.

„Dobré výkony podáváme už delší dobu, konečně ale máme i dobré výsledky a po čtyřech výhrách v řadě i dvanáct bodů," pochvaloval si vzestup mužstva trenér Mourinho, neboť Manchester si po výhře 3:1 nad Sunderlandem upevnil šestou příčku, z níž ztrácí na čtvrtý Arsenal jen čtyři body.

Reklama