Hlavní obsah

Smlouvu se Zlatanem už máme prodlouženou. Zatím ale jen v hlavách, ujišťuje Mourinho

Přišel na rok, zůstane minimálně dva. A možná ještě déle. Fotbalové Ostrovy jsou u vytržení z toho, jak rychle a hlavně dokonale se Zlatan Ibrahimovič adaptoval na Premier League. A to v pětatřiceti letech! Proto se na něho hrnou superlativy ze všech stran, proto je jisté, že švédský legionář bude na Old Trafford pokračovat i v příští sezóně. „Na papíře jsme s ním smlouvu ještě neprodloužili, ale v našich hlavách už prolongována je. V mé, stejně jako lidí z klubového vedení,“ potvrdil kouč Manchesteru United José Mourinho, že s Ibrou počítá i do budoucna.

Foto: Lee Smith, Reuters

Zlatan Ibrahimovic z Manchesteru United střílí gól v utkání proti Sunderlandu.

Článek

V posledním kole Premier League vyrovnal Ibrahimovic osobní střelecký rekord, neboť dosáhl kóty s číslem padesát. Přesně tolik branek nasázel během končícího kalendářního roku pětatřicetiletý útočník v reprezentačním a klubových dresech Paris Saint Germain a Manchesteru United.

Popírá svůj věk, žasne Mchitarjan

Přitom nemusí jít o číslo konečné, neboť na Silvestra ještě nastoupí na domácím hřišti proti Middlesbrough, takže bude mít možnost rekord překonat. Zvláště, když je v báječné formě, což v posledním duelu Sunderlandu gólem a dvěma asistencemi dokázal.

„Neuvěřitelný fotbalista předvádějící neuvěřitelné věci, který svými výkony a hrou popírá svůj věk," velebil Ibru Arménec Mchitarjan poté, co mu švédský legionář přihrál na „škorpióna", gól vstřelený patou, jenž se stal hitem internetu.

„Zbožňuji způsob, jakým Zlatan hraje. On je prostě fantastický," přidával se Nizozemec Daley Blind.

Mourinhovi to samozřejmě nemuseli vykládat. „Už když jsme ho kontaktovali a bavili se o jeho angažmá v Manchesteru United, byl jsem přesvědčen, že působení v nejtěžší lize na světě zvládne. A když řekl své ano, vůbec jsem nepochyboval o tom, že přijde připraven tak, aby zanechal svou stopu v našem klubu, stejně jako v celé Premier League. Je to totiž nesmírně inteligentní a přitom hrdý a cílevědomý člověk," nechal se slyšet portugalský kouč ve službách Rudých ďáblů.

Mourinho už je horlivý

„Přesto jsem překvapený jeho formou," přiznal zkušený stratég při pohledu na statistiky Ibrahimovice, který v 17 ligových zápasech nastřílel 12 gólů a mezi kanonýry Premier League figuruje na druhé příčce hned za Diegem Costou z Chelsea.

„Když se rozhodl, že do Premier League přijde, bylo dopředu jasné, že na ni bude důkladně připravený. A když se dohodneme na další sezóně, je stejně tak jisté, že bude zase nachystaný. I proto jsem tolik horlivý, aby smlouva už byla podepsaná nejen v našich hlavách, ale i na papíře," nepopírá Mourinho, že s Ibrahimovicem udělal kauf k nezaplacení.

Přišel zadarmo, neboť po skončení smlouvy v Paris SG byl volným hráčem, navíc přesně zapadl do Portugalcových plánů.

Reklama

Související témata: