Hlavní obsah

Osmnáct let se nikomu nepodařilo dát Svatým tolik gólů, co jim nasázel Tottenham, kouč ale nebyl spokojen

Vyhráli, Southamptonu dokonce nastříleli na jeho hřiště čtyři góly, což se už osmnáct let žádnému mužstvu nepovedlo, přesto byl trenér Tottenhamu ke svým svěřencům po epilogu 18. kola Premier League kritický. „Fantastický výsledek, ale rozhodně nešlo o náš nejlepší výkon,“ nechal se slyšet Mauricio Pochettino po výhře 4:1, díky níž ztrácí Kohouti na čtvrtý Arsenal jen jediný bod.

Foto: Matthew Childs, Reuters

Kanonýr Tottenhamu Harry Kane (dole) oslavuje gól proti Southamptonu se spoluhráči Ericem Dierem a Christianem Eriksenem.

Článek

Čtyřiačtyřicetiletého argentinského kouče ve službách Tottenhamu rozhněval začátek zápasu, který jeho tým vysloveně prospal. I proto už po dvou minutách inkasoval a mohl hovořit o štěstí, že Svatí nepřidali další gól.

„Pokud chceme bojovat o první čtyřku, nesmíme si dovolit takovýto začátek. Proto jsem k výkonu svého celku v úvodní čtvrthodině tak kritický. Všechny týmy figurující v tabulce před námi tento týden vyhrávaly, proto jsme také potřebovali tři body, abychom s nimi udrželi kontakt a vytvořili si pozici umožňující bojovat o ještě lepší umístění," připomínal Pochettino, že momentální pátá příčka nekoresponduje s jeho představami.

V šatně proto bylo o půli hodně dusno, i když Kohouti stačili do přestávky vyrovnat. Po změně stran však přišel zásadní obrat korunovaný třemi góly, přičemž Harry Kane navíc ještě zahodil pokutový kop. Nejprve sice otočil skóre, šest minut poté ovšem při penaltové exekuci bránu vysoko přestřelil.

„Důležitá byla především vyrovnávací branka Alliho, která naštěstí přišla záhy poté, co jsme inkasovali. Pak už jsme hru dirigovali a ve druhém poločase ji měli pod kontrolou. Čtyři góly, které jsme dali, o tom svědčí. Vstřelit na St. Mary´s tolik branek není snadné, protože Southampton má velice dobrý tým," nechal se slyšet trenér Tottenhamu a nepopíral, že jeho svěřencům hodně pomohlo vyloučení domácího Redmonda v 57. minutě po faulu na Alliho. I proto nastříleli oslabenému soupeři v samém závěru další dvě branky.

„Redmondovo vyloučení změnilo scénář celého zápasu, který jsme začali velice dobře a šli v něm i do vedení. Před přestávkou jsme sice měli se soupeřem problémy, ale do druhé půle jsme nastupovali opět s bojovým duchem a snahou o organizovanou hru, která bude na Tottenham platit. Červená karta však naši filosofii změnila, protože v deseti bylo příliš obtížné soupeři vzdorovat," povzdechl si před kamerami Sky Sports kouč Southamptonu Claude Puel.

Reklama