Hlavní obsah

Chelsea - Stoke 4:2Vítězná jízda Chelsea nekončí! Liverpool ve šlágru kola zdolal Citizens

Londýn
Aktualizováno

Fotbalisté Chelsea potvrdili i v sobotním 19. kole anglické ligy fantastickou formu. Hráči Stoke sice na Stamford Bridge dvakrát srovnali, nakonec ale podlehli favoritovi 2:4. Blues si připsali již 13. výhru v řadě a vyrovnali rekordní vítěznou sérii v jedné sezóně Premier League, kterou vytvořil Arsenal v ročníku 2001/02. Druhý Liverpool ve šlágru kola zdolal třetí Manchester City 1:0, když jediný gól vsítil již v 8. minutě Wijnaldum. Parádní obrat se povedl Manchesteru United. Rudí ďáblové ještě pět minut před koncem prohrávali na Old Trafford s Middlesbrough 0:1, pak se však trefil Martial a v 86. minutě zařídil domácím tři body Pogba.

Foto: Eddie Keogh, Reuters

Willian (vzadu) z Chelsea slaví se spoluhráčem Cescem Fábregasem gól proti Stoke.

Článek
Fotogalerie

Chelsea poslal do vedení Cahill, který se ve 34. minutě prosadil hlavou po rohu. Hned po pauze ale zmrazil vyprodaný Stamford Bridge Martins Indi, který z první střely hostů na branku nejrychlejší trefou ligové sezóny v druhých poločasech srovnal. Chelsea inkasovala po 451 minutách.

Náskok vrátil domácím v 57. minutě Willian, ale za dalších sedm minut se z druhé střely hostů mezi tyče prosadil Crouch, který v Premier League skóroval po 18 měsících. Hned za minutu Londýňané znovu vedli, když dal z úhlu svůj druhý gól Brazilec Willian. Přihrál mu Fábreagas, jenž jako čtvrtý v historii anglické ligy dosáhl na 100 asistencí. Triumf Chelsea zpečetil pět minut před koncem důrazný Costa.

Vedoucí Chelsea má před druhým Liverpoolem nadále náskok šesti bodů. "Vyhrát 16 z 19 kol je neuvěřitelné a bude velmi obtížné něco takového zopakovat. Začali jsme sezónu jako outsider, ale teď je na nás upřena hlavní pozornost," řekl trenér Chelsea Antonio Conte.

Liverpool potvrdil, že se mu na Manchester City daří a v lize ho porazil počtvrté za sebou. Šlágr rozhodl už v osmé minutě po Lallanově centru prudkou hlavičkou k tyči Wijnaldum. Citizens byli sice aktivnější, ale do šancí se příliš nedostávali. Reds si tak připsali čtvrtou výhru po sobě a vzdálili se dnešnímu soupeři na čtyři body.

Martial s Pogbou zařídili obrat United

Manchester United měl proti Middlesbrough od začátku výrazně navrch, jenže dlouho doplácel na zahazování šancí. V prvním poločase hosty dvakrát zachránila branková konstrukce a sudí navíc zřejmě chybně neuznal gól Ibrahimovicovi pro vysokou nohu.

Outsider v polovině druhé půle ze své první střely mezi tyče udeřil. Brankáře De Geu propálil Leadbitter. Manchester z prvních 30 ran neuspěl, pak však dvěma rychlými brankami přece jen otočil stav. V 85. minutě srovnal Martial a za minutu rozjásal Old Trafford znovu hlavičkující Pogba. United vyhráli v lize popáté za sebou a jejich kouč José Mourinho jako šestý trenér zaznamenal 150. vítězství v Premier League.

Hlavní hvězdou dne se stal útočník Andre Gray, který si jako první hráč Burnley v Premier League připsal hattrick. Jeho celek díky tomu porazil Sunderland 4:1. Po třech zápasech zvítězil obhájce titulu Leicester, po triumfu 1:0 nad West Hamem ale stále zůstává v druhé polovině tabulky.

19. kolo anglické fotbalové ligy:
Burnley - Sunderland 4:1 (31., 51. a 53. Gray, 67. Barnes z pen. - 71. Defoe)
Chelsea - Stoke 4:2 (57. a 65. Willian, 34. Cahill, 85. Costa - 46. Martins Indi, 64. Crouch)
Leicester - West Ham 1:0 (21. Slimaní)
Swansea - Bournemouth 0:3 (25. Afobe, 45.+1 Fraser, 88. King)
Manchester United - Middlesbrough 2:1 (85. Martial, 86. Pogba - 67. Leadbitter)
Southampton - West Bromwich 1:2 (41. Long - 43. Phillips, 50. Robson-Kanu)
Liverpool - Manchester City 1:0 (8. Wijnaldum)

Reklama

Související témata: