Hlavní obsah

Uchvácený Bolt telefonoval na Old Trafford. Moderátorka si myslela, že jde o vtip

Manchester/Praha

Devítinásobný olympijský vítěz Usain Bolt byl ze silvestrovské partie svého milovaného klubu tak uchvácený, že po zápase telefonoval na Old Trafford a gratuloval hráčům i trenérovi k senzačnímu obratu. Sir Alex Ferguson zamačkával na tribuně slzy dojetí, protože lepší dárek k pětasedmdesátinám, které slavil právě na Silvestra, si od svých Rudých ďáblů nemohl přát. Fotbalisté Manchesteru United totiž pět minut před koncem utkání s Middlesbrough vstřelili během minuty dva góly, čímž otočili skóre a vyhráli tak pátý ligový duel v řadě.

Foto: Jason Cairnduff, Reuters

Záložník Manchesteru United Paul Pogba slaví vítězství nad Middlesbrough.

Článek
Fotogalerie

Žertovali, když jim oznamovali, že volá pan Bolt. Považovali to za silvestrovské vtipkování... Legendární Jamajčan, který je odmalička velkým fanouškem Manchesteru United, však skutečně do televizního studia klubové televize telefonoval, i když mu moderátorka Mandy Henryová zpočátku vůbec nevěřila.

Bolt byl na hráče pyšný

„Skvělý zápas. Jsem šťastný, obrovsky nadšený. Jsem na kluky pyšný. Cítil jsem, jako bych se díval na starý Manchester United. Tlačili a vytrvali. Přesně ve stylu United," chrlil ze sebe jamajský sprinter, když všechny ujistil, že na druhé straně telefonní linky je skutečně on.

Mourinhův tým měl partii s Middlesbrough pod kontrolou, přesto ještě pět minut před koncem prohrával. Zahodil spoustu šancí, trefoval brankovou konstrukci, regulérní gól Ibrahimovice sudí neuznal a připravil tak švédského snajpra o překonání osobního rekordu v počtu nastřílených gólů v jednom kalendářním roce.

„Fantastické, co jsme svedli. Dominovali jsme celé utkání, připravili jsme si spoustu šancí, které brankář Valdés skvěle likvidoval, přesto jsme projevili úžasný duch a vytrvali až do konce. Myslím si společně se sirem Fergusonem, že jsme měli vyhrát 3:1," narážel kouč José Mourinho na přítomnost kultovního kouče Manchesteru United Fergusona v lóži Old Trafford v den, kdy slavil pětasedmdesáté narozeniny.

Hráči mu svým výkonem a obratem, který zařídili Martial a Pogba během jediné minuty, připomněli tým, který on sám trénoval a jenž dokázal urvat body v podobných situacích a za obdobně nepříznivého stavu.

I proto Boltova zmínka o starém Manchesteru United, i proto slova o hrdinech.

Mourinho litoval svého "bratra"

„Nemyslím, že jsme měli štěstí. Dali jsme do zápasu úplně všechno, šli za výhrou až do konce a vyhráli jsme proto zaslouženě," odmítal Mourinho, že by při jeho týmu stál i ten nahoře. Nezapomněl přitom pochválit Belgičana Fellainiho, který se stal po fatální chybě v zápase s Evertonem terčem kritiky a Mourinho ho tudíž od 6. listopadu do základní sestavy nezařadil.

„Byl jsem s jeho hrou opravdu velmi spokojený a i fanoušci určitě poznali, jak je pro mužstvo užitečný."

Svého kolegu na lavičce Middlesbough Aitora Karanku naopak Mourinho politoval. „Je mi ho líto nejen proto, že je to můj bratr," připomínal do kamer Sky Sport společná léta v Realu Madrid, kde mu dělal Španěl Karanka tři roky asistenta.

„Ta lítost pramení i z toho, že také jeho hráči dali do utkání všechno, takže pro ně muselo být hodně bolestivé přijít o body v samém konci zápasu."

„Opravdu to bylo těžké pro nás oba, neboť máme úžasný vzájemný vztah," přitakával Karanka. „Vyhrát jsme ale chtěli oba, navrch měl nakonec José. Doufám, že na konci sezóny bude se svým mužstvem v tabulce hodně nahoře a my se v lize udržíme."

Jak dopadne pondělní ligový duel mezi West Hamem a Manchesterem United?
Vyhraje West Ham
14,3 %
Zápas skončí remízou
15,2 %
Zvítězí Manchester United
70,5 %
Celkem hlasovalo 3962 čtenářů.

Reklama

Související témata: