Hlavní obsah

Rekord Arsenalu už Chelsea třináctou výhrou v řadě vyrovnala, další má na dosah

Londýn/Praha

Rekordní sérii Arsenalu vyrovnal, po polovině Premier League má jeho Chelsea před druhým Liverpoolem k dobru šest bodů, přesto si italský fotbalový kouč ve službách Blues uvědomuje, jak těžká druhá polovina sezóny jeho tým čeká. „Ta první byla přímo neuvěřitelná, protože jsme do ní vstupovali jako outsider. Myslím, že bude velmi těžké ji zopakovat,“ pravil Antonio Conte po silvestrovském vítězství na Stoke City, jež bylo třináctým v řadě a znamenalo tak vyrovnání rekordní série Kanonýrů z jejich mistrovské sezóny 2001/2002.

Foto: Tony O´Brien, Reuters

Spokojený trenér Chelsea Antonio Conte a útočník Blues Diego Costa po vítězství nad Stoke.

Článek
Fotogalerie

Nešlo přitom vůbec o jednoduchý zápas. Chelsea sice dvakrát vedla, hráči Stoke ale pokaždé odpověděli a vyrovnali.

Odměna pro všechny, přiznal Conte

„Podobný příběh jako v úterním zápase proti Liverpoolu," připomínal trenér Stoke Mark Hughes prohru v předchozím kole.

„Zase jsme hráli dobře, projevili i dost odvahy, jenže v závěru jsme se dopustili znovu hrubých chyb, které dobré týmy prostě trestají. Třetí inkasovaný gól, kdy míč prošel kolem čtyř našich hráčů, toho byl dokladem," povzdechl si do mikrofonů BBC Sports. „Až se z nich poučíme, budeme v pohodě."

Chelsea po polovině Premier Leaague v pohodě je. A dokonce obrovské, protože sezóna ji zatím vychází báječně. A nejen proto, že Willian a Diego Costa silvestrovský zápas otočili a Blues nakonec vyhráli 4:2.

„V každém tréninku i zápase vidím od hráčů skvělý přístup a velké pracovní nasazení, takže si zasloužili nejen tuto výhru, ale celou vítěznou sérii. Po špatné loňské sezóně je to odměna i velký úspěch pro ně, pro klub i všechny fanoušky," glosoval Conte první polovinu Premier League, v níž jeho tým vyhrál šestnáct z devatenácti zápasů, v jednom remizoval a jen dvakrát prohrál.

Hazard v lepším mužstvu nehrál

„Nebude snadné něco podobného zopakovat i v druhé polovině sezóny, proto na sobě musíme ještě víc pracovat a v každém utkání, jež nás čeká, najít klíč k dalším výhrám," láká trenéra Chelsea samozřejmě další rekord Premier League, který má na dohled.

Arsenal totiž na zmiňované rekordní tažení v sezóně 2001/02 navázal hned v dalším ročníku Premier League, takže vyhrál vlastně čtrnáct ligových utkání v řadě.

„Jsme schopni i tento rekord překonat, protože současná Chelsea má nejlepší mužstvo, v jakém jsem kdy hrál," reagoval belgický legionář Eden Hazard. „Cítíme se velice dobře a věříme si, takže se pokusíme vyhrát každý zápas, který přijde. Nejde jen o rekordy a zápis do historie, jde hlavně o tento ligový ročník."

Bude zajímavé, nakolik se podaří Chelsea toto odhodlání naplnit, neboť už 4. ledna ji čeká těžký zápas na Tottenhamu, který v letošní sezóně doma ještě neprohrál.

Jak skončí středeční ligové utkání mezi Tottenhamem a Chelsea?
Vyhraje Tottenham
25,4 %
Zápas skončí remízou
24,2 %
Vyhraje Chelsea
50,4 %
Celkem hlasovalo 3017 čtenářů.

Reklama

Související témata: