Hlavní obsah

Čech nešetřil na adresu Girouda superlativy: Úžasná a unikátní branka, která bude aspirovat na Gól roku

Londýn/Praha

Série osmi ligových zápasů, v nichž nedokázal udržet čisté konto, je minulostí, český gólman mezi tyčemi Arsenalu Petr Čech si zase připisuje utkání s vychytanou nulou. V posledním duelu loňského roku ji udržel proti West Bromwichi, na Nový rok proti Crystal Palace. I díky tomu vyhráli Gunners doma 2:0 a v tabulce ukončili první polovinu soutěže na třetí příčce. „Potřebovali jsme se vrátit na vítěznou vlnu, což se nám podařilo,“ kvitoval Čech vítězství i nulu s pořadovým číslem 184.

Foto: Stefan Wermuth, Reuters

Petr Čech po výhře Arsenalu nad Crystal Palace.

Článek
Fotogalerie

Hodinu byl Čech v duelu s Crystal Palace prakticky bez práce, po druhém gólu, jímž Iwobi jistil vedení Gunners, se ale hned několikrát předvedl při šancích Bentekeho, Cabayeho a Townsenda.

„V první půli jsem toho skutečně nemusel moc řešit, o to důležitější bylo v panující zimě a dešti udržet koncentraci. Hosté mají hodně nebezpečné standardky a vysoké hráče. Dostali se k jednomu rohu a najednou měli během dvou minut tři střely. Jsem rád, že jsem týmu pomohl k čistému kontu, protože mužstvu se vždy hraje lépe, když předchozí zápasy vzadu odehraje s nulou. A já jsem samozřejmě za druhou nulu v řadě taky rád," přiznával na svých stránkách Čech.

Po výhře jsou Kanonýři v tabulce třetí, přičemž na vedoucí Chelsea ztrácí devět a na druhý Liverpool tři body.

„Po dvou porážkách jsme se potřebovali vrátit na vítěznou vlnu a teď se nám to podařilo. Dva domácí zápasy, dvě výhry, navíc vzadu s nulou. Jen v tom musíme pokračovat. Máme jen 48 hodin na odpočinek, už v úterý hrajeme znovu," připomínal český gólman a už vzhlížel k dalšímu utkání Premier League na hřišti Bournemouthu.

Samozřejmě že po utkání zahrnul i on chválou francouzského spoluhráče Girouda, který parádním gólem v samém úvodu otevřel skóre a zajistil mužstvu potřebný klid. Aby ne, když Giroudův škorpión, tedy střela patou přes hlavu, byl skutečně výstavní.

„Máme teprve první den roku 2017 a tahle branka určitě bude aspirovat na Gól roku Premier League. Byl to opravdu unikátní a úžasný gól. Navíc bylo vidět, že to Olivier přesně takhle chtěl udělat. Nebylo to tak, že by ho balón trefil. Samozřejmě, že při takovém gólu potřebujete i trochu štěstí, ale byl opravdu krásný a moc důležitý. Mohli jsme pak líp kontrolovat zápas," nešetřil Čech superlativy.

Reklama

Související témata: