Hlavní obsah

Guardiola tvrdí, že konec jeho kariéry už začal. Přesto se chce v Anglii ještě učit fotbalovým pravidlům

Byl v mizerné náladě. Už před zápasem, po něm pak tuplem. „Mám pocit, že mé loučení s trenérskou kariérou už začalo,“ prohlásil kouč Manchesteru City Pep Gaurdiola v rozhovoru pro NBC Sport ještě před úvodním hvizdem pondělního utkání 20. kola Premier League proti Burnley. „Rozhodně nemíním zůstat na lavičce do šedesáti,“ potvrzoval, že vyřčená slova myslí vážně. Po skončení střetnutí byl rozzlobený a podrážděný ještě víc. „Musím se přizpůsobit a pochopit, že tady v Anglii existují zvláštní pravidla,“ sarkasticky glosoval vyloučení Fernandinha a fakt, že jeho tým hrál hodinu jen v deseti.

Foto: Carl Recine, Reuters

Pep Guardiola by některé verdikty sudích asi nejradši neviděl.

Článek
Fotogalerie

Ani výhra mu náladu nespravila. Málokdy v minulosti byl Guardiola tak nedůtklivý a podrážděný, jako po duelu proti Burnley.

Třetí červená pro Fernandinha, sedmá pro Citizens

To červená karta pro brazilského legionáře Fernandinha ho tak vytočila. Některé další verdikty sudího Masona zrovna tak. A kouč hostů Sean Dyche ještě přilil olej do ohně, když prohlásil, že Guardiolův tým neměl dohrávat v deseti, ale jen v devíti, protože Sagna měl být vyloučen také.

„Musím tady v Anglii pochopit pravidla. Přizpůsobit se a naučit se, že tady existují zvláštní pravidla," sarkasticky reagoval na všechny dotazy týkající se červených karet, které jeho svěřenci dostávají. Vždyť Fernandiho byl vyloučen již potřetí v posledních šesti soutěžních zápasech, pro Citizens to byla v třiceti soutěžních zápasech této sezóny už sedmá červená.

„Vždycky je to naše vina, vždy se proviníme my. Po celém světě je faul na brankáře faulem na brankáře a vinen je soupeřův hráč, jen tady prostě ne. OK, musím to pochopit," připomínal faul na brankáře Brava před inkasovaným gólem, který ho vytočil.

Novináři ho vytočili ještě víc, když na něho doráželi s otázkami, zda by neměl něco dělat s disciplínou svých svěřenců a promluvit jim do duše. Vždyť vyloučený Fernandinho bude teď chybět Citizens nejen v pátečním utkání FA Cupu s West Hamem, ale i ve třech dalších ligových zápasech, vždyť Manchester City je nejtrestanějším týmem v Premier League.

„Jo, jo, jo... Jsme týmem s nejčastějším držením míče a snažíme se hrát fotbal. Všude, kde jsem během trenérské kariéry působil, jsme se snažili hrát fotbal. Další okolnosti nemohu ovlivnit," netajil se Guardiola přesvědčením, že s jeho týmem je zacházeno hodně krutě a verdikty sudích jsou namířeny jen proti jeho Citizens.

Mé loučení již začalo, tvrdil Pep

Dost možná, že jeden z nejúspěšnějších trenérů současnosti Guardiola si špatnou náladu přinesl už na stadion. Jak jinak si vysvětlit slova pětačtyřicetiletého kouče pronesená už před zápasem.

„Budu v Manchesteru City v příštích třech sezónách a možná i o něco déle, ale jsem si jistý, že konec mé trenérské kariéry už se blíží. Rozhodně nebudu na lavičce v šedesáti, nebo dokonce v pětašedesáti. Mám dokonce pocit, že mé loučení již začalo," prohlásil španělský kouč, jenž začal s trénováním v roce 2007 u rezervy Barcelony, ale přesto už získal jako trenér 22 trofejí.

Reklama

Související témata: