Hlavní obsah

Giroud znovu hrdinou! Skvělý comeback, liboval si Čech. Třetí gól mezi nohama ho mrzel

Bournemouth/Praha

Jeho týmu se v Bournemouthu povedl husarský kousek, brankář Arsenalu Petr Čech však měl po závěrečném hvizdu rozhodčího Michaela Olivera rozporuplné pocity. Fotbalisté londýnského celku smazali v nastavení úterního duelu anglické Premier League třígólové manko, konečná remíza 3:3 však pro ně znamená další citelnou ztrátu v boji o mistrovský titul.

Foto: Matthew Childs, Reuters

Útočník Arsenalu Olivier Giroud (vpředu) se raduje z vyrovnávacího gólu na hřišti Bournemouthu. Při oslavě připomněl "škorpióna" z Nového roku.

Článek
Fotogalerie

Kanonýrům se vstup do dohrávky 20. kola vůbec nepovedl. Již po dvaceti minutách prohrávali o dvě branky. V rozmezí 16. a 20. minuty se postupně trefili Charlie Daniels a Callum Wilson, který proměnil penaltu za faul Granita Xhaky na Ryana Frasera.

"Bournemouth bojoval o každou píď na hřišti. Otevřel skóre, proměnil penaltu a myslím, že nás v prvním poločase i přeběhal. Hrál lépe než my, ale pomohli jsme jim k tomu i tím, že jsme jim dali příliš prostoru s míčem a oni nás trestali," citoval Petra Čecha klubový web Gunners.

S Arsenalem to vypadalo zle, zvlášť když se v 58. minutě protáhl až před českého brankáře Fraser a propasíroval balón za jeho záda potřetí! "Ten gól mě mrzí, protože padl z úhlu a byl jsem před ním včas. Bohužel se mu podařilo míč protlačit mezi moje nohy," komentoval Čech celou situaci na svých oficiálních internetových stránkách.

Jenže hosté předvedli úchvatnou koncovku. Dvěma trefami se nejprve soupeři přiblížili na dostřel, aby v 92. minutě Giroud hlavou srovnal. "Ukázali jsme skvělý charakter," liboval si Čech. "Dokázali jsme se zvednout a snížit. Od té doby jsme soupeře dostali pod velký tlak, který jsme nakonec zúročili ve vyrovnání. Byl to zápas s naším skvělým comebackem," dodal.

Giroud hrdinou závěru

Hrdinou utkání se stal znovu Giroud. Mezi svátky vystřelil Arsenalu tři body v duelu s West Bromwichem, na Nový rok ohromil Ostrovy dokonalým "škorpiónem", o dva dny později zase zachránil týmu z Emirates Stadium v ligovém zápase alespoň bod. Na první dva góly přihrál a třetí znamenající remízu vsítil sám. Francouz měl velkou radost a při oslavě připomněl i svoji výstavní trefu proti Crystal Palace.

"Gól proti Crystal Palace (škorpión) byl pěkný, jsem rád, že jsem dal gól i v Bournemouthu, ale jinak jsem zklamaný. Měli jsme špatný vstup do zápasu. Musíme se v příštím utkání zaměřit na to, abychom neopakovali stejné chyby jako dnes," řekl Giroud.

Gunners dokázali odvrátit takřka jistou porážku, ke spokojenosti však měli daleko. Vedoucí Chelsea totiž může v případě, že zvládne středeční večerní střetnutí na Tottenhamu, odskočit svěřencům trenéra Wengera v tabulce již na jedenáct bodů. "Skvěle jsme se vrátili do zápasu, ale zároveň jsme frustrovaní, že jsme nevyhráli. Samozřejmě je to v boji o titul ztráta, ale my teď nekoukáme kolem sebe. Zajímá nás jen další zápas," prohlásil kouč Gunners.

Reklama

Související témata: