Hlavní obsah

Zázračný talent Alli uťal sérii Blues! Ukázali jsme velké věci, rozplýval se kouč Kohoutů

Londýn/Praha

I na Blues došlo. Jeden rekord vám stačí, usoudil zřejmě dvacetiletý ostrovní talent Dele Alli a dvěma góly jako přes kopírák uťal tažení Blues. „Věděli jsme, že se to může stát právě proti Spurs,“ přiznal kouč fotbalistů Chelsea Antonio Conte poté, co jeho svěřenci ve středečním londýnském derby prohráli 0:2 a po třinácti výhrách v řadě i oni okusili, jak chutná v Premier League porážka. „Musíme to akceptovat a pamatovat si, že prohra přišla s velkým týmem.“

Foto: Andrew Couldridge, Reuters

Tottenhamský Dele Alli se raduje z gólu proti Chelsea.

Článek
Fotogalerie

Třinácti výhrami v řadě vyrovnala Chelsea rekord Arsenalu z mistrovské sezóny 2001/2002, na absolutní, který vytvořili rovněž Kanonýři, už ale nedosáhli. Wengerův tým totiž na úvod dalšího ligového ročníku přidal i vítězství čtrnácté, o které se Conteho svěřenci pokoušeli ve středeční noci na White Hart Lane marně.

Jen Sheringham a Alli to svedli

Dvacetiletý reprezentační záložník Alli je srazil. Jeho dvě přesné hlavičky po centrech Christiana Eriksena šlágr 20. kola Premier Leagoue rozhodly.

„Ukázali jsme velké věci," rozplýval se nad výkonem svého týmu kouč Mauricio Pochettino, neboť jeho Kohouti proměnili domácí prostředí v pevnost, kterou nedokázala ani Chelsea vyloupit. Tottenham totiž v tomto ligovém ročníku na svém stadiónu ještě neprohrál a i díky tomu se rázně přihlásil do hry o titul. V tabulce je už třetí, tedy na stejné příčce, na jaké skončil v loňské sezóně.

„Obrovský zápas pro fanoušky i pro nás, v němž jsme bojovali od začátku do konce a vyhráli zaslouženě. A zároveň velká výzva, abychom stejně přistoupili ke každému utkání, které přijde. Tak, jako v minulé sezóně," vykládal do mikrofonů Sky Sports autor obou branek Alli.

Mladý zázrak Tottenhamu prožívá báječné období. V posledních čtyřech ligových zápasech totiž nastřílel sedm gólů, přičemž ve třech po sobě jdoucích duelech proti Southamptonu, Watfordu a teď proti Chelsea dal pokaždé dva. V dosavadní ligové historii se něco podobného povedlo jen jedinému jeho předchůdci - Teddy Sheringhamovi.

Výzva, která Spurs pomohla

„Byla to pro nás obrovská výzva ze dvou důvodů. Chtěli jsme zastavit jejich vítěznou sérii a zároveň zacelit bodovou mezeru, kterou jsme na Chelsea měli," vykládal obránce Eric Dier, co hnalo Spurs dopředu a jaká byla jejich hlavní motivace.

Zapůsobila. Chelsea sice měla navrch v držení míče, střelách na bránu, rohových kopech, ale s perfektně organizovanou a disciplinovanou defenzívou domácích si nevěděla absolutně rady.

„Rozhodl druhý gól, který přišel ve chvíli, kdy jsme hráli v tomto zápase nejlépe. Diego Costa a Hazard měli před tím možnost vyrovnat," připomněl italský kouč na lavičce Chelsea druhou hlavičku Alliho, která skutečně definitivně zbrzdila jeho svěřence nadechující se k očekávanému náporu.

Conte: Prohra přišla s velkým týmem

„Prohráli jsme ale se silným soupeřem, který může stejně jako v minulém ročníku bojovat o titul až do konce soutěže.

„Po třinácti výhrách v řadě je obtížné prohru přijmout, ale je to fotbal a musíme ji akceptovat. A také si pamatovat, že přišla s velkým týmem. Teď pro nás bude důležité dál tvrdě pracovat, potvrzovat velké zlepšení, které v porovnání s minulou sezónou prokazujeme, a výkony zase restartovat," smiřoval se s prohrou Antonio Conte.

Reklama

Související témata: