Hlavní obsah

Rooney vyrovnal rekord legendy, Mourinho přesto prohlásil: Jeho nejlepší den teprve přijde

I Sir Bobby Charlton mu na tribuně Old Trafford uznale tleskal. A to ho Wayne Rooney připravil o střelecký rekord, který patřil 44 let jen a jen jemu. V pohárovém utkání FA Cupu mezi Manchesterem United a Readingem dal Rooney 249. gól v dresu Rudých ďáblů a s klubovou legendou United je teď na stejné střelecké kótě. „Jsem obrovsky poctěn, že jsem tam nahoře vedle Sira Bobbyho, ale zároveň doufám, že tam budu brzy sám,“ vykládal dojatý Rooney do mikrofonů BT Sport po zápase, v němž jeho tým vyhrál 4:0.

Foto: Darren Staples, Reuters

Fotbalisté Manchesteru United (zleva) Timothy Fosu-Mensah, Marcus Rashford a Wayne Rooney slaví gól proti Readingu ve třetím kole FA Cupu.

Článek

Byla to pro Rooneyho velká chvíle, když hned v 7. minutě skóroval. Nemá za sebou právě jednoduché období... V Manchesteru vypadl ze základní sestavy, v anglické reprezentaci si pošramotil reputaci opileckým skandálem, když se sám namol opilý vloudil na úplně cizí svatbu. Svou trefu si nyní náramně užíval. Vždyť naposledy se zapsal mezi střelce loni v listopadu v utkání Evropské ligy proti Feyenoordu.

Na 249 gólů potreboval 543 zápasů

Teď dal proti Readingu 249. gól a vyrovnal se klubové ikoně Bobbymu Charltonovi. Už o jeden rekordní zápis ho připravil, když ho před půldruhým rokem překonal v počtu gólů nastřílených v anglické reprezentaci, po sobotě je společně s ním nejlepším kanonýrem v historii Rudých ďáblů.

Zatímco Bobby Charlton potřeboval na zmiňovaných 249 branek 750 zápasů, Ronneymu jich stačilo 543.

„Je to pro mě skvělý okamžik. Když jsem na Old Trafford přicházel, nikdy jsem nemyslel na to, že bych něco podobného dokázal," připomínal Ronney svůj transfer z Evertonu, odkud na Old Trafford přestoupil v roce 2004 za 25,6 miliónu liber.

„Jsem obrovsky poctěn, že jsem až úplně nahoře vedle Sira Bobbyho. Prožil jsem v klubu spoustu let, byla to obrovská část mého života a teď si svou chvíli užívám. Jsem vděčný, že jsem mohl zase skórovat."

Teď chce klubovou legendu trumfnout

„Nebyl to jeho nejlepší den, myslím, že ten nejlepší teprve přijde," přidával se ke gratulantům trenér José Mourinho.

„Už teď je to pro něho samozřejmě úžasná chvíle, protože každý ví, co Sir Bobby a teď i Wayne dokázali a kolik gólů dali. Ale pro něho bude nejlepším dnem ten, kdy vstřelí další branku a stane se sám nejlepším střelce v historii Manchesteru United. A ten den přijde, je jen otázkou kdy."

Jednatřicetiletý Ronney, který vyhrál pětkrát Premier League, k tomu Ligu mistrů a samozřejmě i FA Cup, dvakrát Ligový pohár i třeba mistrovství světa klubů, věří, že onen den přijde brzy a že po 44 letech Bobbyho Charltona vystřídá na první příčce klubových snajprů právě on.

„Samozřejmě že bych byl nejraději, aby přišel před domácími fanoušky. Čekají nás dva ligové zápasy s Hullem a Liverpoolem na našem hřišti, takže doufám, že by to mohlo být právě v jednom z těchto utkání. I já věřím, že tam nahoře budu brzy sám," netajil Rooney, že chce sira Bobbyho Charltona trumfnout.

Reklama

Související témata: