Hlavní obsah

Kouč Arsenalu Wenger si libuje - trio jeho krajanů prodloužilo na Emirates stadium smlouvy

Londýn/Praha

Pro kouče Arsenalu určitě dobrý den. Francouzský trenér ve službách Gunners Arséne Wenger totiž prodloužil smlouvy s trojicí svých krajanů obráncem Laurentem Koscielnym, útočníkem Olivierem Giroudem a záložníkem Francisem Coquelinem. Jejich délku, ani nové podmínky pro hráče sice Arsenal po podpisu nových smluv neoznámil, ale třeba Koscielny se okamžitě na twitteru pochlubil, že na Emirates stadium bude hrát až do roku 2020.

Foto: John Sibley, Reuters

Olivier Giroud prodloužil v Arsenalu smlouvu.

Článek

Trenérská legenda na lavičce Arsenalu může být spokojena. Wenger totiž dotáhl jednání s triem svých krajanů k úspěšnému konci a pojistil si je i na další sezóny.

„Pro nás skvělá zpráva. Laurent je v současnosti jedním z nejlepších obránců světa a pro nás je pochopitelně klíčovým hráčem," připomněl Wenger na klubových stránkách Arsenalu, když Koscielny, který od příchodu z Lorient sehrál za Kanonýry 273 zápasů, podepsal novou smlouvu.

Zatímco klub o její délce nechtěl žádné informace poskytnout, Koscielny se hned na twitteru pochlubil, že je datována do roku 2020.

Angažmá na Emirates stadium prodloužili i Olivier Giroud a Francis Coquelin. „Olivier má velké zkušenosti a stal se ještě kompletnějším hráčem, Francis prokázal v posledních několika letech velký výkonnostní vzestup," pochvaloval si Wenger.

Původní smlouva Girouda, jenž dal v loňské sezóně za Arsenal 24 branek a letos zatím devět, byla datována do roku 2018, Coquelin měl o rok delší.

„Proto jsme potěšeni, že všichni tři uzavřeli dlouhodobé smlouvy," kvitoval Wenger, kterého teď čekají jednání s Mesutem Ozilem a Alexisem Sánchezem, jimž vyprší smlouvy na konci příští sezóny.

Reklama

Související témata: