Hlavní obsah

Chelsea zvládla partii v Leicesteru i bez Costy. Jeho absence nemusí znepokojovat, tvrdil Conte

Leicester/Praha

Vzpurný Diego Costa, který si chce vytrucovat odchod z Chelsea za pohádkovou nabídkou Číňanů, se v sestavě neobjevil, Blues však i bez něho vyhráli v 21. kole anglické Premier League na hřišti mistrovského Leicesteru 3:0. „Není vůbec snadné hrát a vyhrát nad mistrem tímto způsobem, takže jsem velice spokojen,“ liboval si trenér Antonio Conte, že jeho svěřenci i bez svého útočnika zápas zvládli a neúplnou tabulku tak vedou s náskokem sedmi bodů před druhým Tottenhamem.

Foto: John Sibley, Reuters

Radost hráčů Chelsea po druhé brance Marcose Alonsa (uprostřed) v zápase proti Leicesteru.

Článek
Fotogalerie

Španělský legionář Costa nastřílel v této sezóně už 14 gólů, takže v táboru Chelsea vládly samozřejmě obavy, jak se jeho absence na výkonu a hlavně výsledků projeví. Trenér Conte ho k utkání v Leicesteru vůbec nenominoval.

Pohádková nabídka z Číny je lákavá

Costa celý týden netrénoval, protože měl údajně svalové problémy, ze zákulisí však pronikly informace, že dostal od klubu Tianjin Quanjian nabídku k přestupu do Číny, kde by měl pobírat roční plat 30 miliónů liber, tedy 928 miliónů korun. Jeho touha odejít šla dokonce tak daleko, že se měl údajně dostat od ostrého sporu s trenérem, který ho k sobotnímu zápasu vůbec nenominoval.

Antonio Conte se však po vítězství nad Liškami snažil tématu Costa vyhnout za každou cenu.

„Je vždy těžké zjistit závažnost zranění, natož pak bolest, kterou cítí. Prostě se zotavuje a uvidíme, jak na tom bude příští týden," odmítl, že by nejlepší střelec mužstva měl odejít. „Nic o jeho odchodu skutečně nevím, klub mě o tom neinformoval. Mohou to být jen spekulace," nemínil se Conte pitvat v absenci brazilského útočníka, který přijal španělské občanství.

I bez něho si ovšem Chelsea s domácími Liškami snadno poradila, což bylo pro Conteho tým o to důležitější, že v minulém ligovém dějství skončila jeho dlouhá série třinácti ligových výher v řadě v duelu s Tottenhamem.

„Jsem velmi rád, že po prohře na Tottenhamu jsme se zase vydali správnou cestou. Předvedli jsme skvělý výkon a projevili velký kolektivní duch, takže absence Costy nás nemusí znepokojovat. Pokud jsme dokázali vyhrát takovýmto způsobem v Leicesteru, nemusíme mít z ničeho z ničeho obavy," glosoval Conte jednoznačnou partii, v níž se jeho celek zase vrátil do starých kolejí.

Ranieri vidí v Chelsea svůj rukopis

Leicester bez Mahríze, Slimaniho a Amarteye, kteří startují na Africkém poháru národů, přitom koketoval s představou, že by se mohl proti Chelsea postarat o stejné překvapení, jaké se mu povedlo proti Manchesteru City. Ovšem jen koketoval...

„Řekl jsem hráčům, že tento zápas se prostě do tabulky nepočítá. Proti Chelsea totiž nikdy dopředu nevíte, co se stane," prozrazoval Claudio Ranieri, jak se snažil své svěřence motivovat. Ani to nepomohlo...

„Proti Manchesteru City jsme podali fantastický výkon, takže jsme vyhráli, proti Chelsea zůstali u dobrého, což nestačilo," přiznal.

Svému krajanovi úspěšné účinkování v Premier League přeje. Zvláště, když vidí, že se Conte inspiroval jeho trenérským rukopisem a po nepřesvědčivém začátku přešel na herní systém 3-4-3, který v loňské sezóně vynesl Leicesteru mistrovský titul a Ranierimu ocenění nejlepší trenér světa v anketě FIFA. Však to také po výhře Blues připomněl.

Reklama

Související témata: