Hlavní obsah

Znechucený Sánchez kopal do rukavic a zuřil. Každý hráč je při střídání frustrovaný, hájil svoji pravdu

Kanonýři rozhodně nejsou mužstvem, které by tak velkorysou soupeřovu pomoc potřebovali. Zvláště od protivníka, jenž se sám topí u dna tabulky a má obavy, aby letošní sezónu v Premier league vůbec přežil. Swansea ji však Arsenalu v sobotním duelu 21. kola Premier league nabídla měrou vrchovatou, neboť k demolici 0:4 přispěla hned dvěma vlastními góly a navíc ještě asistenci Routledge při čtvrté Sánchezově trefě.

Foto: Matthew Childs, Reuters

Arséne Wenger hovoří k Alexisu Sánchezovi.

Článek
Fotogalerie

„Proti fotbalistům takových kvalit, jako má Arsenal, se po dvou nešťastných vlastních brankách už prostě nemáte šanci vrátit se do zápasu," povzdechl si korejský legionář Ki, který za stavu 0:1 mohl ještě přivodit zvrat.

Posily pro Labutě už jsou na cestě

Dvě minuty před přestávkou pronikal do Čechovy šestnáctky, ale zákrok Koscielnyho ho zastavil. Namísto penalty však tasil sudí Jones žlutou kartu, kterou ukázal domácímu hráči za simulování.

„Kontakt tam byl," cítil křivdu Ki. „I z videozáznamu to bylo patrné, jenže ten neměl rozhodčí pochopitelně šanci vidět," hájil svého svěřence trenér Paul Clement, který nahradil odvolaného Američana Bradleye, ale při premiérovém ligovém duelu Swansea nespasil.

K záchraně Labutí by měl pomoci Tom Carroll koupený z Tottenhamu za 4,5 miliónu liber, Martin Olsson z Norwiche za pět miliónů liber a další hráči, o jejichž angažování klub jedná.

Hladká výhra Arsenalu tudíž ani trochu nepřekvapila, zato frustrace, kterou nepokrytě dával najevo chilský útočník Alexis Sánchez poté, co ho Wenger jedenáct minut před koncem vystřídal, vyvolala spoustu dohadů.

Odpočinek mu prospěje, bavil se Wenger

Autor čtvrtého gólu totiž opouštěl znechuceně trávník, a když minul trenér Wengera, sundal si rukavice a zlostně je nakopl. Pak se posadil mezi náhradníky, zakryl si oči kapucí kabátu a dával nepokrytě najevo, že ho zbytek utkání nezajímá.

V tu ránu se objevily spekulace, jaké jsou jeho vztahy s trenérem... Vždyť chilský útočník je nejproduktivnějším hráčem Kanonýrů, neboť z posledních 32 ligových zápasů má na kontě 31 bodů za góly či asistence.

„Všichni hráči jsou frustrovaní, když jsou střídáni. Někteří to dávají najevo, jiní ne. Jsem dost dlouho trenérem, abych věděl, že tomu tak je. Nechal jsem prostě Alexise dva týdny vydechnout a i proti Swansea jsem mu dopřál trochu odpočinku. Určitě mu to prospěje," bavil se Wenger spekulacemi novinářů.

„Mezi námi skutečně neexistuje žádný problém," odmítal, že by Sáncheze popudilo, že ho  nepostavil v předchozím utkání FA Cupu proti Prestonu.

Reklama