Hlavní obsah

Manchester Utd. - Liverpool 1:1Hlavičkující Ibrahimovič ve šlágru spasil United. Manchester City schytal debakl

Aktualizováno

Fotbalisté Manchesteru City utrpěli v 21. kole anglické ligy největší sezónní ligovou porážku. Svěřenci Pepa Guardioly prohráli na hřišti Evertonu 0:4. V odpoledním šlágru se mezi Manchesterem United a Liverpoolem zrodila remíza 1:1. Hosty poslal z penalty po ruce Pogby do vedení Milner, ale chvíli před koncem srovnal stav hlavičkující Ibrahimovič.

Foto: Phil Noble, Reuters

Radostné gesto Zlatana Ibrahimoviče poté, co vstřelil vyrovnávací gól.

Článek
Fotogalerie

Everton otevřel skóre ve 34. minutě z první střely v zápase. Mirallas vybídl belgického krajana Lukakua a ten pohotově překonal Brava. Domácím výborně vyšel vstup do druhé půle a po 66 vteřinách Mirallas zvýšil přízemní střelou.

Liverpoolský tým nedal soupeři šanci. V 79. minutě se prosadil osmnáctiletý záložník Davies a v nastavení dokonal potupu Manchesteru střídající devatenáctiletý debutant Lookman. Citizens venku prohráli druhý ligový duel za sebou bez vstřelené branky a na vedoucí Chelsea mají deficit deseti bodů. Everton v tabulce zůstal sedmý.

Rudé ďábly spasil Ibrahimovič

Rudí ďáblové mohli jít na Old Trafford do vedení. Po kombinaci ve středu pole se v 27. minutě do střelecké pozice dostal Pogba, ale nedokázal zakončit. A byl to právě francouzský středopolař, který o šest minut později nesmyslně zahrál v pokutovém území rukou. Nařízenou penaltu proměnil hostující Milner a Reds vedli. Srovnat mohl švédský legionář Ibrahimovič. Jeho ránu z přímého kopu ale gólman Mignolet vyrazil.

Po změně stran se domácí hnali za vyrovnáním, což se jim povedlo až šest minut před koncem. Po závaru ve vápně, nejprve střídající Fellaini hlavičkoval do tyče, ale odražený míč vrátil hlavou do sítě Ibrahimovič.

Z remízy nejvíce profituje londýnská Chelsea, protože Liverpool zaváhal a Blues tak mají v čele tabulky před druhým Tottenhamem sedmibodový náskok. Reds jsou o skóre třetí, United patří šestá příčka.

Anglická fotbalová liga - 21. kolo:
Everton - Manchester City 4:0 (34. Lukaku, 47. Mirallas, 79. Davies, 90.+4 Lookman),
Manchester United - Liverpool 1:1 (84. Ibrahimovič - 27. Milner z pen.

Reklama

Související témata: