Hlavní obsah

Trucující Costa se vrací. Dám za něho ruce do ohně, zmátl trenér Conte novináře

Londýn/Praha

„Můžu za něho dát ruce do ohně,“ zaskočil italský kouč ve službách Chelsea Antonio Conte před nedělním ligovým zápasem proti Hullu anglické novináře, kteří se na vyřčené úsloví tvářili hodně nechápavě. „Nevíte, co to znamená? Když u nás v Itálii prohlásíte, že dáte ruce do ohně, věříte nastávající situaci na sto procent,“ poučoval Conte poté, co se dostala na přetřes kauza posledních dnů zvaná Costa. Trenér Blues s ním pro nedělní partii počítá a je si jistý, že Diego Costa ze sebe vydá naprosto všechno. „Tak jako vždycky, když v drese Chelsea nastoupil,“ připomněl Conte.

Foto: Tony O´Brien, Reuters

Trenér Chelsea Antonio Conte a útočník Blues Diego Costa.

Článek

Aféra kolem trucujícího španělského útočníka plnila v uplynulých dnech na Ostrovech stránky novin. Costa dostal pohádkovou nabídku z Číny, kde měl ročně vydělávat v přepočtu na naši měnu miliardu korun, takže chtěl odejít hned a za každou cenu.

Je zpátky a chce hrát o titul

V posledním ligovém střetnutí na hřišti mistrovského Leicesteru dokonce chyběl nejen v sestavě, ale i v kádru Chelsea, protože Conte ho k utkání vůbec nenominoval. Údajným důvodem bylo zranění a bolesti v zádech, ze zákulisí ovšem pronikly informace, že se dostal do sporu s koučem i kondičním trenérem a že si trucováním chce vynutit transfer.

Číňané ovšem vzhledem k restriktivním opatřením tamního fotbalového svazu nakonec z jednání vycouvali, takže Brazilec se španělským občanstvím Costa dospěl k rozumu a zase v kádru Chelsea figuruje.

„Je psychicky připraven na to, aby v neděli nastoupil," potvrzoval Conte. „Od úterý už zase trénoval s mužstvem a trénoval dobře. Vynechal pouze jeden zápas, ale nyní je odhodlaný bojovat s mužstvem o titul."

Na Costu čeká stý zápas

Otázkou samozřejmě je, jak bude na jeho trucování reagovat v neděli na Stamford Bridge publikum.

„Nemyslím, že fanoušci na něho budou pískat. Vždyť vyhrávat musíme společně. Hráči, fanoušci, já... Každý zápas je teď pro nás důležitý a naše publikum je vždy skvělé," věří Conte, že i fanoušci Blues přijmou Costu zpátky.

„On je na zápas psychicky připravený a naprosto soustředěný. Pokud by tomu tak nebylo, šlo by nikoli o jeho, ale o mou chybu. Já určuji základní jedenáctku, já měl celý týden na to, abych poznal, jak na tom je," bral trenér Chelsea už předem odpovědnost na sebe.

Pro Costu půjde navíc o jubilejní stý soutěžní zápas, v němž nastoupí za Chelsea. „Fantastické číslo. Proto doufám, že ho oslavíme výhrou," věří Conte, že jeho mužstvo vedoucí příčku v Premier League potvrdí.

Reklama

Související témata: