Hlavní obsah

Na Chelsea ožila Čechova chvíle hrůzy. Masonovi po střetu s Cahillem praskla lebka!

Londýn

Po hrozivém střetu s obráncem Chelsea Garym Cahillem v nedělním duelu Premier League záložníkovi Hullu Ryanu Masonovi praskla lebka. Podle vyjádření klubu musel hráč podstoupit okamžitou operaci a momentálně je ve stabilizovaném stavu.

Foto: Andrew Couldridge, Reuters

Chvilka hrůzy na Stamford Bridge. Ryan Mason z Hullu po srážce s Cahillem opustil hřiště na nosítkách a s kyslíkovou maskou.

Článek

Pětadvacetiletý středopolař byl už během zápasu zhruba sedm minut ošetřován a musela mu být poskytnuta kyslíková maska. Následně byl odnesen ze hřiště na nosítkách a odvezen do nemocnice St. Mary Hospital v Paddingtonu.

„Klub může potvrdit, že Ryan Mason utrpěl frakturu lebky během duelu s Chelsea. V nemocnici se podrobil operaci a jeho stav je stabilizován. Nyní ho čeká několik dní na lůžku. Všichni v klubu by rádi touto cestou upřímně poděkovali za vynikající a rychlou pomoc pro Ryana na neurochirurgii v St. Mary Hospital," stojí v prohlášení klubu.

Mason se zranil v první půli při bránění rohového kopu. Kapitán Chelsea při snaze zasáhnout míč narazil čelem do Masonovy hlavy. I Cahill potřeboval po srážce ošetření, nicméně do hry se vrátil a pečetil vítězství Blues 2:0.

„Srazili jsme se hlavou. Náraz byl hodně tvrdý. Přeji mu jen to nejlepší. Doufám, že nebude mít vážné zranění," vrátil se k incidentu bezprostředně po utkání Cahill, kdy zřejmě ještě neznal diagnózu.

Příznivci Chelsea si připomněli podobně děsivou chvilku, při níž v roce 2006 v duelu s Readingem rovněž praskla lebka po střetu se Stephenem Huntem brankáři Petru Čechovi.

„Byla to nešťastná srážka s Garym. Všichni v Chelsea doufáme, že se Ryan Mason brzy uzdraví a co nejdřív se vrátí na hřiště," prohlásil kouč Chelsea Antonio Conte.

Reklama

Související témata: