Hlavní obsah

Cahill se za Masona modlil, hned po operaci ho navštívil v nemocnici. Je to dobré, slyšel úlevná slova

Byli mezi prvními, kdo přišli Ryana Masona do londýnské nemocnice Svaté Panny Marie navštívit. Už po necelých šestnácti hodinách stáli Gary Cahill společně s kapitánem Chelsea Johnem Terrym a také Conteho asistentem v kabině Blues Stevem Hollandem u lůžka operovaného fotbalisty Hullu s přáním zdárného a brzkého uzdravení. „Je to dobré,“ slyšeli od ošetřujícího lékaře, což si už předtím vyslechl hráčův táta Glenn.

Foto: Andrew Couldridge, Reuters

Chvilka hrůzy na Stamford Bridge. Ryan Mason z Hullu po srážce s Cahillem opustil hřiště na nosítkách a s kyslíkovou maskou.

Článek

Fotbalisté londýnského klubu zareagovali okamžitě. Hned po nedělním utkání mezi Chelsea a Hullem, v němž se po střetu hlavou s Cahillem skácel pětadvacetiletý Ryan Mason v bezvědomí k zemi a po transportu do nemocnice mu okamžitě operovali prasklou lebku, se na Instagramu objevilo přání kapitána Johna Terryho.

„Naše myšlenky jsou s Ryanem a jeho rodinou. Modlíme se, aby byl v pořádku," napsal.

Podobná přání a povbuzující slova poslali bývalému spoluhráči na sociálních sítích i jeho bývalí spoluhráči z Tottenhamu Gareth Bale či Harry Kane.

Dnes dopoledne už Terry doprovázel svého spoluhráče Gary Cahilla za operovaným Masonem na návštěvu do nemocnice.

Úleva, kterou cítili po informaci ošetřujícího lékaře, byla samozřejmě obrovská.

V nedělním duelu Premier League šlo přitom o nezaviněné zranění... Domácí stoper chtěl hlavou trefit míč centrovaný Pedrem, místo toho zasáhl čelem Masona do spánku. Ve výskoku a v plném náběhu na balón.

Perfektní lékařská pomoc

„Ta situace byla zneklidňující, protože šlo o poranění hlavy, ale povzbudivá zároveň, neboť následovala okamžitá a hlavně příkladná reakce lékařských týmů obou klubů," prohlásil generální ředitel charitativní organizace Headwey Peter McCabe, která od roku 1979 sdružuje v Británii rodiny a příbuzné lidí s poraněním mozku.

„Byl jsem v hledišti a bylo skutečně povzbudivé sledovat, jakého pokroku lékařská péče při zranění hlavy během fotbalových zápasů dosáhla a na jaké vysoké úrovni je. Fotbal se hodně naučil."

Právě okamžitý zásah lékařů pomohl k tomu, že se Mason, který přestoupil do Hullu loni z Tottenhamu za 400 miliónů korun, napomohl tomu, že operace proběhla zdárně a fotbalistův stav je stabilizovaný a dobrý.

Čechovo memento

To ostatně během návštěvy slyšel i Masonův táta Glenn, stejně jako kapitán Tygrů Michael Dawson a klubový lékař.

„Byl potěšen, že nás vidí," prozradil novinářům fotbalistův otec.

V souvislosti se zraněním Masona stojí za to připomenout, že v pátek 20. ledna tomu bylo přesně deset let, co se po těžkém zranění vrátil na scénu Premier League český gólman Petr Čech.

Reakce Stephena Hunta, jenž mu při srážce v říjnovém střetnutí mezi Readingem a Chelsea prorazil kolenem lebku, takže lékaři do ní museli voperovat Čechovi titanové destičky, však byla zcela odlišná od reakce Cahilla, Terryho a vůbec Blues. O rychlosti zásahu lékařů pak vůbec nemluvě.

Reklama

Související témata: