Hlavní obsah

Kanonýři Arsenalu se budí hrůzou. V FA Cupu by se mohl do soupeřovy brány postavit tenhle Goliáš

Londýn/Praha

Sánchez, Giroud, Walcott a další hvězdy Arsenalu se už teď musí potit hrůzou. Představa, že se jejich osmifinálovém soupeři v FA Cupu Suttonu zraní brankářská jednička Ross Warner a mezi tyče se 18. února postaví rezervní gólman je budí ze spaní. Vždyť Wayne Shaw je pořádný kus chlapa. Opravdový Goliáš, který v bráně zabere tolik místa, že vstřelit mu gól představuje problém.

Foto: Sport.cz

Pokud by se Suttonu zranil první gólman, musel by mezi tyče nejspíš pětačtyřicetiletý Wayne Shaw.

Článek

Fotbalisté Suttonu United se ve 4. kole FA Cupu postarali o pořádnou senzaci, neboť na svém hřišti porazili favorizovaný Leeds United. Sice gólem z penalty, kterou proměnil Jamie Collins, ale trefa se počítala a přispěla k vyřazení protivníka, který ve druhé lize figuruje na čtvrté příčce.

Přitom Sutton, klub z jihozápadního Londýna, hraje o tři soutěže níž v páté lize. Senzaci jako hrom umocnil 150 kilogramů vážící náhradní gólman vítězného týmu Wayne Shaw. V pětačtyřiceti letech opravdový Goliáš.

Pravdou je, že do brány se k soutěžnímu zápasu postavil naposledy před dvěma lety, když jeho tým hrál a prohrál s Maidenheadem 1:2, ale na duel s Leedsem byl připraven. A po postupu jásal stejně jako všichni jeho spoluhráči, protože účast v osmifinále nejstarší klubové soutěže světa je pro Sutton obrovskou událostí.

Zvláště, když k osmifinálové partii přijede na stadiónek pro pět tisíc diváků 18. února ligový Arsenal. Wayne Shaw bude nejspíš sedět zase na lavičce mezi náhradníky, takže snajpři Kanonýrů si nevyzkouší, jak je tento anglický brankářský Goliáš mrštný a kolik jejich střel by byl schopen pochytat.

Reklama