Hlavní obsah

Bolí to! Zaplatili jsme za špatnou první půli, přiznává Čech po šokující porážce Arsenalu

Londýn

Průšvih. A pořádný. Arsenal si v Premier League zavařil. Londýnský tým doma prohrál v úterý večer na Emirates Stadium s Watfordem 1:2 a jeho plány na vítězství v anglické lize dostaly další trhlinu. „Je to porážka, která bolí," svěřil se Petr Čech, brankářská jednička Kanonýrů, na svých internetových stránkách.

Foto: Tony O'brien, Reuters

Brankář Arsenalu Petr Čech kráčí ze hřiště se spoluhráčem Theo Walcottem po utkání Premier League s Watfordem.

Článek

Arsenal byl v utkání obrovským favoritem, jenže už po třinácti minutách prohrával 0:2. „Začali jsme opravdu špatně a soupeř nás potrestal," mrzelo českého gólmana. Toho nejdřív překonal z trestného kopu Kaboul, když jeho ránu tečoval Ramsey. Netrvalo dlouho a Čech lovil míč ze sítě podruhé. Sice parádně zlikvidoval nájezd Capoueho, jenže míč se odrazil k volnému Deeneymu a pro něj už nebyl problém trefit prázdné branky.

„První gól dal Watford po teči, to mu dodalo sebedůvěru," vykládal Čech. Pak podle něj hrál soupeř skvěle. „Musíme uznat, že byl lepší," dodal. Sám přitom podržel Arsenal ještě před přestávkou výborným zákrokem při stoprocentní šanci soupeře. „Po přestávce už jsme byli lepší my, ale dali jsme jen jeden gól. Šancí jsme měli spoustu," prohlásil.

Do zápasu s Watfordem šel s dobrou výsledkovou sérií v zádech - z předešlých sedmi soutěžních zápasů šestkrát vyhrál a jednou remizoval. "Těžko říct, proč jsme předvedli v první půli to, co jsme předvedli. Byli jsme na vítězné vlně, uhráli jsme důležité výhry, v pohárovém zápase se Southamptonem (5:0) jsme hráli přesně to, co jsme chtěli," přemítal pro změnu na internetových stránkách Arsenalu Čech.

Pochválit proto musel gólmana Watfordu. "Jeho brankář předvedl několik skvělých zákroků, nastřelili jsme břevno, takže v tomhle ohledu jsme měli smůlu. Ale za výkon v prvním poločase jsme si trochu štěstí nezasloužili," uznal bývalý reprezentační brankář.

Arsenal je po druhé ligové domácí porážce v sezóně na třetím místě Premier League, když na vedoucí Chelsea ztrácí devět bodů. Teď si to právě s lídrem tabulky rozdá v přímém souboji. "Každopádně je to s Watfordem velký nezdar, protože tohle byl zápas, který jsme chtěli vyhrát a jít v lepší pozici do víkendového zápasu," dodal s výhledem na ligový šlágr.

Reklama

Související témata: