Hlavní obsah

Chelsea prodala obránce Ivanoviče do Ruska

Petrohrad

Po devíti letech řekl sbohem. Srbský fotbalista Branislav Ivanovič přestoupil z londýnské Chelsea do ruského Zenitu Petrohrad. V novém působišti podepsal smlouvu na dva a půl roku.

Foto: Paul Childs, Reuters

Branislav Ivanovič (vpravo) střílí gól do sítě Brentfordu ve 4. kole FA Cupu. Byl to jeho poslední zásah v dresu Chelsea.

Článek

Vrací se tam, odkud přišel. Když dvaatřicetiletý obránce a kapitán srbské reprezentace do Londýna v roce 2008 přicházel, bylo to z ruské ligy. Blues ho kupovali z Lokomotivu Moskva, kde patřil k pilířům obrany. Stejnou pozici si vybudoval i u aktuálního lídra Premier League.

Přestože většinou nastupoval na pravém kraji obrany, dařilo se mu i v koncovce a dal několik důležitých gólů. V nastaveném čase například zaznamenal vítěznou branku ve finále Evropské ligy, díky níž Chelsea porazila v roce 2013 Benficu Lisabon 2:1.

Ivanovič získal s "Blues" také dva tituly v Premier League a v sezóně 2011/12 s ní vyhrál Ligu mistrů, i když ve finále kvůli karetnímu trestu nehrál. Celkově s londýnským klubem získal osm trofejí a odehrál za něj 377 zápasů, v nichž dal 34 branek.

"Jsem šťastný, že mohu být v tak velkém klubu, jakým je Zenit. Stále mám velkou motivaci a pořád mohu hrát na nejvyšší úrovni mnoho let," prohlásil Ivanovič po podpisu smlouvy s druhým týmem ruské ligy, s nímž ho čeká jarní část Evropské ligy.

Reklama