Hlavní obsah

Nejspíš pro mě platí jiná pravidla, nejsem holt Wenger ani Klopp, zuřil Mourinho

Manchester/Praha

K čemu je jim momentální rekordní série, kterou se mohou chlubit? Na co je Rudým ďáblům čtrnáct ligových zápasů bez prohry, když v 23. kole Premier League nevyužili zaváhání soupeřů z výsluní tabulky a bezgólovou remízou s posledním Hullem promarnili šanci dostat se s nimi do těsného kontaktu? Nikdo se tak nemůže divit, že byl kouč Manchesteru United José Mourinho po nečekané středeční ztrátě s outsiderem frustrován na nejvyšší mez.

Foto: Phil Noble, Reuters

Trenéři Liverpoolu a Manchesteru United. Vpravo tleskají kouč Reds Jürgen Klopp, vlevo zadumaný lodivod Rudých ďáblů José Mourinho.

Článek

Už po závěrečném hvizdu byl portugalský stratég nasupený jako tisíc čertů. Když se ho reportér BBC po předchozích obligátních otázkách na příčinu remízy a výborný výkon gólmana Hullu Jakupoviče zeptal, čím ho sudí Mike Jones tak rozrušil a vytočil, sarkasticky odpověděl: „Pokud to nevíte, nerozumíte fotbalu a neměl byste mít v ruce mikrofon."

Interview trvající pouhých 88 sekund tím skončilo, stesky kontroverzního kouče ovšem nikoli.

Vadilo mu toho příliš. Třeba to, že Senegalec Niasse nebyl po jednom z dalších faulů vyloučený, i když už měl žlutou kartu, že po zákroku na Ibrahimovice nenařídil sudí Jones penaltu, nebo že mu čtvrtý sudí hrozil vykázáním na tribunu, pokud se neuklidní.

„Nechápu, proč se mě ptáte na takového otázky," obrátil se na novináře, když přišly na přetřes zmiňované situace. „Být na vašem místě, psal bych o tom, co vidím a co se s námi v každém zápase děje. Pokud budu mluvit já, budu potrestaný. A trestaný být nechci."

Přesto se Mourinho neudržel... „Jsem jiný, než druzí a platí pro mě nejspíš jiná pravidla. Už se stalo, že jsem měl zakázáno být na stadiónu a musel jsem sledovat svůj tým z hotelu. Můj asistent Faria dostal distanc na šest utkání, i když se nikoho nedotkl," připomínal kouč Rudých ďáblů tresty z minulosti.

Narážel tím na Arséna Wengera, jemuž byl za strkání do čtvrtého rozhodčího v zápase s Burnley zakázán přístup na lavičku pouze na čtyři utkání, připomínal i chování německého kouče Jürgena Kloppa v úterním duelu mezi Liverpoolem a Chelsea.

„On od čtvrtého rozhodčího přitom slyšel: 'Mám rád vaši vášeň a to, jak utkání porožíváte,'" takže mohl dál pokračovat, zatímco já si vyslechl: „Jděte si sednout dolů na lavičku, nebo vás pošlu na tribunu. Neptejte se proto na otázky, které jsou pro mě těžké a na něž nemohu odpovědět. Ostatně, sami víte, co se stalo s Manchesterem City, Burnley, West Hamem, Stoke...," připomínal Mourinho křivdy, které zažívá a díky nimž je podle jeho mínění Manchester United v tabulce Premier League dál na šesté příčce s pětibodovou ztrátou na druhý Tottenham a třetí Arsenal a čtyřbodovou na Liverpool a Manchester City.

Reklama

Související témata: