Hlavní obsah

Neskutečná Čechova minela jen podtrhla zmar Kanonýrů! Fábregas svou trefu ani neslavil

Opřel se o tyč a zmohl se jen na nevěřícný úsměv. Taková minela. Školácká. Ba přímo dětinská. Petr Čech, gólman Arsenalu, namísto toho, aby napálil míč do autu či někam na tribunu, snažil se hrát si na špílmachra a hned rozehrát. Balón však předložil domácímu Cescu Fábregasovi tak skvostně, jak by to nesvedl snad žádný z jeho spoluhráčů. Pochopitelně že španělský rutinér takovou nabídkou nepohrdl. Míč svému někdejšímu spoluhráči obloučkem vrátil. Samozřejmě do sítě opuštěné brány...

Foto: John Sibley, Reuters

Petr Čech vyrobil na "svém" Stamford Bridge neskutečnou minelu

Článek
Fotogalerie

Situace z 85. minuty ostře sledovaného londýnského derby na Stamford Bridge jen podtrhla zmar Arsenalu. Náhradník Fábregas po pár desítkách vteřin na trávníku pohodlně zvýšil vedení Chelsea na 3:0, čímž dovršil konec Kanonýrů.

Čech se opřel o tyč brány, kterou na Stamford Bridge hájil celé desetiletí a nemohl uvěřit tomu, co vyvedl.

„Moje chyba všechno podtrhla," přiznal už po pár hodin po zápase na svých oficiálních strankách. O tom, zda mu bleskla hlavou vzpomínka na přípravný zápas české reprezentace v chorvatské Pule před šesti lety, se nezmínil. Tehdy vyvedl něco podobného... Vyrazil z brány daleko za šestnáctku, snažil se kličkovat, pak nahrál Polákovi, který ovšem míč ztratil, takže domácí Iličevič ho z dobrých pětačtyřiceti metrů poslal do opuštěné brány.

Fábregas ctil fanoušky bývalého klubu

V sobotu mu něco podobného vyvedl Fábregas. Rozdíl byl jen v tom, že Čech adresoval přihrávku přímo jemu a že Španěl gól vůbec neslavil. V Arsenalu osm let hrál a nechtěl proto fanoušky někdejšího klubu popudit.

„Třetí inkasovaný gól mrzí dvojnásob, protože jsme na konci zápasu přece jen dokázali vstřelit branku. Ale na nějaký zvrat už bylo pozdě, protože jsme prohrávali o dva góly," posteskl si Čech, podle něhož vývoj londýnského derby hodně ovlivnil rychlý gól domácích.

„Přitom jsme nezačali špatně, ale první gól dal soupeř, což pro něho byla velká výhoda," glosoval moment z 13. minuty, kdy Costa nejprve hlavičkoval do břevna, aby poté Marcos Alonso přetlačil Bellerína a hlavou skóroval.

Arsenal si prožil doslova hrůzný týden... Nejprve šokující úterní prohra s Watfordem na domácím hřišti, teď porážka na Stamford Bridge, po níž už ztrácí na první příčku opanovanou vítěznou Chelsea propastných dvanáct bodů.

„Hodně těžký týden. Teď nezbývá, než se pokusit vyhrát co nejvíce zbylých zápasů a doufat v pomoc ostatních," chytá se Čech mihotavé naděje.

Reklama

Související témata: