Hlavní obsah

Guardiola našel svého Ježíše spasitele. Je jím devatenáctiletý Brazilec Gabriel Jesus

Manchester/Praha

Guardiola - a Citizens samozřejmě s ním - našli svého spasitele. Fotbalového Ježíše. Devatenáctiletého Brazilce Gabriela Jesuse, který přišel do Manchesteru z Palmeiras za 27 miliónů liber a na scéně Premier League okamžitě začal zářit. „Když jdou věci tak, jak jdou mně, je všechno velice dobré a mnohem jednodušší,“ vykládal do kamer Sky Sports poté, co v nedělním ligovém duelu skolikl dvěma góly Swansea. Tedy vykládal... Brazilský spoluhráč Fernandinho jeho slova překládal, protože jeho mladý krajan angličtinu neovládá.

Foto: Andrew Yates, Reuters

Gabriel Jesus vstřelil oba góly Manchesteru City v ligovém utkání proti Swansea.

Článek

„Je dobré, že nemluví a ještě plně anglicky nerozumí, takže nevnímá, co o něm lidé tady v Anglii říkají," vtipkoval kouč Manchesteru City Pep Guardiola poté, co ho brazilský mladík v duelu s Labutěmi spasil. Nejprve vedoucím gólem v úvodu střetnutí, poté vítěznou brankou ve druhé minutě nastavení.

„Znamenalo to pro mě hodně. Zvláště před našimi fanoušky, takže jsem za oba góly šťastný," svěřoval se po debutu na Etihad stadium Gabriel Jesus.

Guardiola je z něho ohromený

„Jsem jím doslova ohromený," nepopíral Guardiola, že je nadšený z transferu, který v lednu udělal. V premiéře ve středu na West Hamu se uvedl brazilský mladík gólem, v neděli přidal další dva.

„To ale není jen o gólech, které dal. Už v prvních deseti patnácti minutách proti West Hamu nám ukázal všechno, co v něm je. Je silný, rychlý, má dobrý pohyb, je to opravdový bojovník, který vyhrává souboje jednoho proti jednomu a ještě má v šestnáctce speciální střelecký instinkt," velebil novou akvizici Citizens.

„Všechno je pro mě mnohem snazší, protože v klubu se mně snaží každý pomáhat a udělat všechno pro to, aby můj příští den byl ještě lepší než předchozí. A já jsem samozřejmě šťastný, že jsem se tak rychle dostal do mužstva," pochvaloval si mladý Brazilec nové angažmá.

Někdo musel jeho příchod a nasazení do základní sestavy samozřejmě odnést, takže na lavičku se byl nucen posadit Sergio Agüero.

„Nikomu se nelíbí, když nehraje, ale Sergio je profesionál. Nikde navíc není psáno, že nemohou hrát spolu, takže ani v tom není problém," vysvětloval Guardiola.

Agüero nezaručuje, že po sezóně zůstane

Agüero se jako profesionál zatím tváří, i když proti Swansea si zahrál jen deset minut a v předchozím kole proti Kladivářům pouze o deset víc.

„Někdy se prostě stane, že skončíte na lavičce a musíte čekat na svou příležitost. Teď mám tři měsíce na to, abych ze sebe vydal to nejlepší a pomohl mužstvu, a pak se uvidí, co bude dál, jaké se mnou má klub plány a jak se bude odvíjet má budoucnost. Teď ovšem nemohu zaručit, že zůstanu i po skončení sezóny," vykládal osmadvacetiletý argentinský útočník, který měl pro Gabriela Jesuse rovněž jen slova chvály.

„Skvělý hráč. A velmi mladý k tomu, takže se v City ještě hodně naučí a je tudíž pro klub velkou budoucností."

Trenér Guardiola o tom rovněž nepochybuje.

„Mluvil jsem s Fernandinhem, který ho zná z brazilského národního mužstva. Řekl mi, že je velmi pokorný a obrovsky plachý. Prostě dobrý chlap, takže v tomto směru nevznikne žádný problém. Navíc má s sebou v Anglii svou matku, velmi milou dámu, která má kontrolu nad jeho životem," pochvaloval si kouč Citizens, že udělal nákup, který je ve všech směrech hotovým ternem.

Reklama