Hlavní obsah

Arsenal hledá náhradu za Čecha. Jaké má s brankářskou legendou plány?

Londýn
Aktualizováno

Petr Čech a brankářská jednička Arsenalu? Od příští sezóny by to nemuselo platit. Anglická média teď přišla s novinkou. Kanonýři chtějí angažovat nového gólmana a jejich favoritem je Joe Hart, který momentálně chytá v Turíně. Patří ale Manchesteru City, který si hráče cení na patnáct miliónů liber. Čtyřiatřicetiletý Čech by mu kryl záda, pokud by se ovšem smířil s pozicí brankáře číslo dvě.

Foto: John Sibley, Reuters

Petr Čech si diriguje obranu.

Článek

Tak to je rána. Petr Čech nejspíš od léta přijde v Arsenalu o pozici brankáře číslo jedna. Přitom právě kvůli tomu, aby dál zářil mezi tyčemi, odcházel v roce 2015 za deset miliónů liber (zhruba 315 miliónů korun) z Chelsea k londýnskému konkurentovi. Tým trenéra Arséna Wengera ale podle anglických médií hledá posilu do branky.

Šanci má Joe Hart, gólman Manchesteru City, jenž momentálně hostuje v italské první lize, kde chytá za Turín. Je o pět let mladší než český gólman a o nabídce Arsenalu by jistě uvažoval. Nechal se slyšet, že by rád zase chytal na Ostrovech. Smlouvu má v Citizens do června 2019, klub s ním ale nepočítá. Zájem o Harta má ale údajně také Liverpool

Arsenal v této sezóně inkasoval 28 gólů, některé z nich podle mnohých přitom padají i na vrub českého gólmana. A pohled na skóre dává tušit, že s počtem inkasovaných branek nepanuje v klubu spokojenost. Třeba patnáctý celek Premier League - Middlesbrough - dostal o gól méně. A ještě hůř dopadá porovnání s vedoucí Chelsea. Ta dostala jen sedmnáct branek.

Později kouč Arséne Wenger označil zprávy médií o příchodu Harta za spekulace. "Mám tři brankáře světové třídy a jsem za to velmi rád," poznamenal. Jedničkou je pro něj i nadále Petr Čech.

Jak si vedou v této sezóně
BrankářiPetr ČechJoe Hart
Odchytané zápasy2421
Inkasované branky2829
Procentuální úspěšnost zákroků7171,13
Čistá konta75
Chyby při inkasovaných brankách22

Reklama

Související témata: