Hlavní obsah

Čech slaví, ale soupeř zuří: Sudí přehlédl ruku, pak se nám za to omlouval

Kdepak na lavičku, s tím na Petra Čecha nechoďte. Zkušený gólman se postavil opět mezi tyče Arsenalu a pomohl mu osmým čistým kontem v sezóně k vítězství 2:0 nad Hullem. „Moc jsme tu výhru potřebovali, snad nám zvedne sebevědomí," řekl český gólman Pro Sky Sports. Hosté cítili křivdu a zlobili se na hlavního rozhodčího Marka Clattenburga, který přehlédl před první trefou Kanonýrů hraní rukou autora gólu Sáncheze. Tvrdí, že se jim v půli sudí omluvil.

Foto: John Sibley, Reuters

Alexis Sánchez slaví vedoucí gól Arsenalu v utkání Premier League s Hullem. Jeho hráči gestikulují, že střelec zahrál rukou, ale jejich protesty byly marné. Sudí gól uznal.

Článek
Fotogalerie

Arsenal byl v poslední době pod tlakem. Část fanoušků volala po konci trenéra Wengera, média pro změnu spekulovala, že vedení klubu hledá posilu na místě brankáře. Českému brankáři přisoudila jen roli náhradníka. Jenže tyto dohady rozptýlil pohled na základní sestavu Arsenalu, kde Čech nechyběl. Nedostal ani gól a Kanonýři zvítězili.

„Tabulka je napěchovaná, musíme se dívat před sebe i za sebe. Je třeba, abychom dál hráli dobře a vyhrávali. Měli jsme totiž období, kdy to nebylo ono a ztráceli jsme body," uvědomuje si Petr Čech. „Každý další zápas je teď pro nás takové finále," dodal brankář.

Byla to normálně házená, tvrdí o první trefě hráč Hullu

S pocitem křivdy opouštěli naopak Emirates Stadium hráči Hullu. Tvrdili, že je sudí Marc Clattenburg poškodil, když přehlédl hraní rukou před prvním gólem favorita. Po utkání se také za to poraženým omluvil.

„Byla to normálně házená," postěžoval si obránce Andrew Robertson pro Sky Sports 1. „Před začátkem druhé půle se nám za to rozhodčí omluvil. Nejspíš se na to v poločase podíval a viděl, že udělal chybu," dodal.

„Jasně, všechno se děje v rychlosti, má to těžké. Říkal nám, že si tou situací nebyl jistý. Jenže když přijedeme na nějaký stadión velkého klubu, míří tahle rozhodnutí právě proti nám. Přitom, kdyby to bylo v půli 0:0, měli bychom větší šanci bodovat," myslí si fotbalista Hullu. Jeho tým pak inkasoval ještě jednou, v nastavení z penalty.

Reklama

Související témata: