Hlavní obsah

Po Ranierim by v Leicesteru měli pojmenovat stadión a oni ho odvolají, štve Mourinha

Manchester

A pak, že je José Mourinho zahleděný sám do sebe. Když se dozvěděl, že v Leicesteru skončil jeho kolega Claudio Ranieri, zasáhlo jej to a na znamení úcty přišel na setkání s novináři v košili s iniciálami vyhozeného trenéra. „V Leicesteru by měli po Ranierim pojmenovat stadión," prohlásil Mourinho. Ten zároveň kritizoval hráče úřadujících anglických mistrů, kteří jsou ale momentálně v tabulce Premier League jen těsně nad sestupovými příčkami.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Mourinhovo vyjádření k RanierimuVideo: sntv

 
Článek

Ranieri skončil ve funkci pouhých devět měsíců poté, co senzačně s Leicesterem vyhrál Premier League. A Mourinho má pro kolegu jen slova uznání. Však také umístil na sociální sítě jejich společnou fotku. Neskrýval údiv nad tím, jak někteří hráči Leicesteru útočí v tisku na odvolaného trenérského experta.

Hráči mysleli jen na peníze a svoje nové smlouvy

„Pokud jsou některé z příběhů, které čtu, aspoň trochu pravdivé, tak je těžké najít slova, která by tenhle počin odůvodnila," kroutil Portugalec hlavou. Hráči podle něj po titulu mysleli jen sami na sebe a výkony zaostávaly. „Měli v hlavách nové smlouvy, víc peněz a zapomněli na to, kdo jim pomohl dosáhnout té úrovně. Tohle je mi moc líto, když k takové věci dojde a i já jsem zažil něco podobného," dodal.

Sám má pro Ranieriho jen slova uznání. „Je to alespoň malá pocta člověku, která napsal nejkrásnější příběh historie Premier League. Ranieri je někdo, po kom by se měl jmenovat stadión v Leicesteru. A on je místo toho vyhozen," štvalo trenéra Manchesteru United.

Napsal s týmem nejkrásnější příběh historie Premier League

Sarkasticky poznamenal, že Leicester píše historii dva roky po sobě. „Nejdřív udělali nejkrásnější věc v Premier League, možná i v historii fotbalu, když získali titul. A teď se o klubu píše znovu, i když v úplně jiném světle," přemýšlel na hlas zkušený kouč. „Tu historii, kterou Ranieri s klubem napsal, už nikdo nikdy nesmaže. Když vyhráli Premier League, nikdo tomu nemohl uvěřit a oni to dokázali," vykládal Mourinho.

A možná to prý byla chyba. „Kdyby v minulé sezóně místo titulu skončili dvanáctí, tak by byli také spokojení. A Claudio by měl teď dál práci. Takže vlastně platí za to, že dosáhl na úspěch. Zavinil si to vlastně sám," poznamenal ironicky na závěr. Odvolaného kolegy je mu moc líto.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články