Hlavní obsah

Ibrahimovič jako zvíře! Pro mladé je to teď mnohem snadnější, rýpl si po vítězném finále

Londýn

Po vítězství v Ligovém poháru předstoupil před novináře a opět perlil. Tak, jak je u něj zvykem. Švédský útočník Zlatan Ibrahimovič se výraznou měrou podepsal pod nedělní výhrou fotbalistů Manchesteru United 3:2 nad Southamptonem, když vstřelil dva góly. „Jsem zvíře. Cítím se jako lev. Lev se narodil jako lev a to znamená, že já jsem tím lvem,“ pravil forvard, který sám sebe pojmenoval dalším originálním způsobem.

Foto: Hannah Mckay, Reuters

Radostný výraz Zlatana Ibrahimoviče, když drží v ruce trofej pro vítěze anglického Ligového poháru.

Článek
Fotogalerie

Už byl legenda, král, bůh, Indiana Jones. Nyní k tomu přibylo další přirovnání. Tentokrát se pětatřicetiletý snajpr cítil být králem zvířat. Nutno dodat, že po právu. Opět byl totiž hlavní hvězdou zápasu. Opět střelecky zazářil. Opět na sebe strhl pozornost. A hlavně pro Rudé ďábly vybojoval druhou trofej pod trenérem Josém Mourinhem. Tu první vyhrál Manchester už v srpnu, když v Community Shield porazil Leicester 2:1. Tehdy se o vítěznou trefu také postaral hlavičkující Ibrahimovič.

„To, co nesu, je balíček. Přináším zkušenosti z jiných klubů, kde jsem byl, přináším úspěchy a hlavně přináším sebe. Jsem totiž zvíře. Cítím se být lvem. Lev se narodil jako lev. To znamená, že jsem lev," vysvětloval rodák z Malmö anglickým reportérům.

Jsem ze staré školy

Po svém letním příchodu z PSG nastřílel už 26 branek ve všech soutěžích. I přes pokročilý věk nehodlá z nastoleného tempa polevovat. „Góly střílím v každé sezóně. To se mi daří díky tomu, že tvrdě trénuji. Jen díky píli a pracovitosti jsem dosáhl úspěchů."

„Cítím se v dobré kondici. Lidé, kteří mě znají ze šatny, vědí, že trénuji velmi tvrdě. Jsem ze staré školy, kde nás učili, že bez dřiny nedostanete to, co chcete. Ne jako dnes, kde je to pro mladé mnohem snadnější," rýpl si obávaný kanonýr do nastupující fotbalové generace.

Reklama

Související témata: