Hlavní obsah

Vrátili jsme se ke kořenům, vysvětlovali hráči Leicesteru, proč se shakespearovská tragédie nejspíš konat nebude

Leicester/Praha

Shakespearovská tragédie nemá naštěstí pro Lišky po instalování provizorního kouče Craiga Shakespeara pokračování. Leicester totiž narazil v epilogu 26. kola Premier League na bídný Liverpool a konečně vyhrál. Poprvé od 31. prosince, ale v pravou chvíli, neboť už se pomalu zmítal v sestupovém bahně.

Foto: Rui Vieira, ČTK/AP

Fotbalisté Leicesteru zdraví fanoušky po výhře nad Liverpoolem.

Článek

„V týdnu jsme museli udělat nejtěžší a nejbolestivější rozhodnutí za sedm let, co v Leicesteru působíme, ale šlo o nutnou změnu," přiznal thajský místopředseda klubu Aiyawatt Srivaddhanaprabha, jak moc se jemu i majiteli Vichaiovi ulevilo, že po vyhazovu Claudia Ranieriho mužstvo zabralo a získalo tři body.

Hrdina minulé sezóny Jamie Vardy nedal od 10 prosince v lize gól. V pondělní dohrávce se však trefil. A dokonce dvakrát.

„Nedovedu si vysvětlit, co se s námi před tím dělo. Makali jsme pořád stejně, ale nic z toho," neuměl po výhře nad Reds vysvětlit proměnu, která se s mužstvem udála. S ním samozřejmě také, protože od duelu s Manchesterem City, v němž se zaskvěl hattrickem, se nevýslovně trápil.

„Byl jsem z toho už neskutečně frustrovaný, takže teď se po dvou trefách snad proberu a góly budou přibývat," vykládal poté, co dvakrát překonal Mignoleta v bráně Liverpoolu.

I on odmítl spekulace kolující po Ostrovech, že v kabině došlo k hráčské vzpouře, která vyústila v Ranieriho defenestraci.

„Nic takového se opravdu neudálo, ostatně jak Vardy, tak i třeba Schmeichel se od těchto spekulací veřejně distancovali a mají pravdu. Rozhodnutí bylo jen a jen na nás. Nečekali jsme, že ho lidé pochopí, věděli jsme, že fanoušci budou naštvaní, ale museli jsme myslet na zájmy klubu a jeho budoucnost. Bylo zapotřebí povýšit je nad osobní pocity a vděčnost ke Claudiovi, který přinesl do Leicesteru tolik šarmu, pohody a dosáhl historického úspěchu," potvrzoval Aiyawatt Srivaddhanaprabha, že hráči jsou ze zrady na trenérovi Ranieriem obviňováni neprávem.

V partii s Liverpoolem všichni do jednoho dokazovali, že mají mnohem na víc, než v této sezóně předváděli.

„Vrátili jsme se ke kořenům, v tom to bylo," nabízel vysvětlení autor třetí domácí branky Danny Drinkwater. „K tomu, co nás v předchozí sezóně ctilo a co nám přineslo titul. K pohybu, vytrvalému tlaku, nasazení a intenzitě, kterou jsme do utkání dávali po celých devadesát minut."

Už ale nedokázal vysvětlit, proč něco podobného nepředváděly Lišky v předchozích zápasech. „Ani já to nevím. Teď jsme víc než jindy chtěli dokázat, jak nespravedlivá je kritika, která se na nás ze všech stran valila."

„Vyhráli jsme, ale o to víc teď bude důležité, abychom zůstali jednotní, Máme před sebou ještě 12 zápasů a momentální situaci zvrátíme pouze společně," apeloval klubový místopředseda po výhře nad Liverpoolem a posunu na 15. příčku tabulky.

„Věděl jsem, že to dokážeme a už před zápasem jsem tvrdil, že vyhrajeme. A když jsem v očích hráčů viděl, jak jsou nažhavení a kolik energie v sobě mají, byl jsem si vítězstvím jistý," ulevilo se samozřejmě i provizornímu trenérovi Craigu Shakespearovi, že loňský pohádkový příběh Lišek letos nejspíš neskončí jako shakespearovská tragédie.

Reklama

Související témata: