Hlavní obsah

Brankář Čech si vyzkoušel roli rozhodčího. Udělil červenou kartu, ale získal si respekt

Premiéra ostrá jako břitva. Brankář Petr Čech a jeho spoluhráči z Arsenalu útočník Olivier Giroud a obránce Nacho Monreal si vyzkoušeli roli rozhodčího. Fotbalisté londýnského celku v rámci akce na podporu respektu k sudím odřídili amatérský zápas a podle bývalého rozhodčího Marka Halseyho si nevedli vůbec špatně. Čech se činil, udělil dokonce červenou kartu, na hřišti si získal respekt.

Petr Čech v roli rozhodčího.

 
Článek

Čech, Giroud a Monreal se postupně vystřídali jak v pozici asistenta, tak v roli hlavního rozhodčího, ve které český gólman dokonce udělil červenou kartu za hraní rukou na čáře. "Pro hráče je příjemné postavit se na druhou stranu a vyzkoušet si, jak náročné je řídit zápasy," citoval bývalého českého reprezentanta deník Mirror.

"Práce rozhodčích je velmi náročná, protože čelí obrovskému tlaku," dodal Čech, jehož výkon ocenil i Halsey, který se s dalším bývalým sudím anglické ligy Glennem Turnerem účastnili utkání jako hráči. "Čech ukázal, že je vůdčí typ a umí se vypořádat s tlakem. Předvedl dvě zásadní rozhodnutí a po jednom z nich byl dokonce jeden z hráčů vyloučen," prohlásil Halsey.

Cennou zkušenost si odnesl i Monreal. "Bylo to těžké. Netušil jsem, jak velkou zodpovědnost rozhodčí mají. Během jediné vteřiny musí udělat rozhodnutí, které je pro vývoj zápasu strašně důležité," uvedl španělský obránce.

Reklama

Související témata: