Hlavní obsah

Do Barcelony? Wenger dává přednost setrvání v Arsenalu

Londýn/Praha

„Tahle tisková konference je o Liverpoolu a ne o tom, abych se s vámi bavil, co bude v létě,“ rázně odmítl kouč Arsenalu komentovat spekulace, které se na Ostrovech vyrojily v souvislosti s jeho možným odchodem do Barcelony. Po oznámení kouče katalánského klubu Luise Enriqueho, že po sezóně končí, dohady zesílily. I proto, že Arséne Wenger po celých dvacet let ve službách Gunners preferoval mladé hráče, takže by mohl být pro Barcelonu vhodným adeptem, který by naděje z její proslulé akademie La Masia uvedl na scénu velkého fotbalu.

Foto: Michael Dalder, Reuters

Kouč fotbalistů Arsenalu Arsene Wenger by rád zůstal na Emirates stadiom i v příštích sezónách.

Článek

Jestliže něco sportovní generalitu Barcelony v posledních letech trápí, pak je to právě žalostně malý příliv mladých hráčů do prvního mužstva. Přitom talentovaní fotbalisté v její akademii vyrůstají, problém je však v tom, že se je nedaří zabudovat do kádru kolem Messiho, Suáreze a spol.

Wenger přitom v Arsenalu po celá dvě desetiletí dokazoval, že s mladými hráči pracovat dovede a příležitost jim v prvním týmu dává. A dokonce rád, což mu mnozí jeho kritici, a v poslední době i fanoušci Gunners, vyčítali.

Chtějí ho i v Číně

V tomto směru by byl pro Barcelonu ideální volbou. Na druhou stranu ho však v zástupu uchazečů o místo, jež se v létě uvolní, limituje, že už léta s Arsenalem nic pořádného nevyhrál.

A navíc tady byla a stále je nabídka z Číny, kde by měli o Wengera, jemuž končí po této sezóně na Emirates stadium smlouva, eminentní zájem.

Trenér Arsenalu však odmítl potvrdit, zda podobná nabídka skutečně ležela na stole a už se vůbec nechtěl bavit o závratné sumě, kterou Číňané nabízeli. Natož aby se mínil vybavovat o spekulacích spojujících ho s Barcelonou.

„Tato tisková konference je o našem sobotním zápase s Liverpoolem," odpálil všechny dotazy.

Jedno však prozradil - v sedmašedesáti letech rozhodně nehodlá s trénováním skončit. „Nejsem ale z těch, kdo hledají práci v jiných klubech a na úkor druhých. Moje preference byly a zůstávají stejné, což znamená, že mou první volbou vždy byl a zůstane Arsenal," potvrdil, že by rád na lavičce Kanonýrů zůstal i v dalších sezónách.

„Jsem dostatečně objektivní, abych situaci vyhodnotil a učinil správné rozhodnutí. Pro sebe i klub samotný," zahlásil francouzský kouč.

„A pak je zde samozřejmě klub. Ten se rovněž musí rozhodnout, jestli chce, abych pokračoval. Já budu toto rozhodnutí respektovat."

Reklama

Související témata: