Hlavní obsah

Sázka na Neymara! Od léta prý bude zářit v Anglii, kdo ho získá?

Liverpool

Brazilské eso, které přinese úspěch. Konečně. Liverpool toužebně vyhlíží léto. Chystá se totiž přivábit z Brazílie hvězdičku, kterou experti srovnávají s Neymarem a také mu tak přezdívají. Sedmnáctiletý Rodrygo však krotí euforii. Do Evropy se útočníkovi ze Santosu zatím moc nechce. Reds už prý podle listu Globo Esporte hráči učinili nabídku.

Foto: Albert Gea, Reuters

Při utkání ještě barcelonská hvězda Neymar hodinky nenosí. Jinak má ale hodně velkou sbírku.

Článek

Jürgen Klopp je prý z mladého Brazilce nadšený a za pár měsíců by jej rád viděl na Anfieldu. Nový Neymar však váhá. Stejně jako otálel s odchodem do Evropy ten barcelonský. Přitom o místo v kádru a snad i základní sestavě by se podle médií bát nemusel. Liverpoolský kouč bere hvězdičku jako náhradu za Daniela Sturridge, který pravděpodobně v létě z klubu odejde.

Rodrygo však chce odehrát ještě nějaký čas v týmu Santosu a v těchto úvahách jej podporuje i je současný trenér Dorival Junior. Stejný názor má i rodina hráče, ta vše ale podmiňuje vylepšením smlouvy. Jde o zvýšení základního platu, stejně jako odměn za vstřelené góly. Klub by měl hráči zajistit i bydlení a vzdělání.

Rodrygo již zapsal do historie tím, že se stal nejmladším hráčem, který kdy podepsal smlouvu s Nike. Tehdy mu bylo jedenáct let.

Reklama

Související témata: