Hlavní obsah

Titul je ztracený, musel po prohře s Liverpoolem a pádu na pátou příčku uznat Čech

Liverpool/Praha

Titul je ztracený, uznal český gólman ve službách Arsenalu Petr Čech poté, co Gunners prohráli v 27. kole Premier League na Anfield Road. „Tři body by nás bývaly udržely v honbě za titulem, ale teď jsme mu hodně vzdáleni. Chelsea je ve skvělé pozici a nemyslím, že by ztratila tolik bodů, aby o primát přišla,“ glosoval do kamer BT Sports po prohře s Liverpoolem 1:3 situaci v popředí neúplné tabulky.

Foto: Phil Noble, Reuters

Liverpoolský Georginio Wijnaldum v souboji s brankářem Arsenalu Petrem Čechem.

Článek

Výkon Kanonýrů v prvním poločase ostře sledovaného šlágru byl doslova žalostný. Mizerná obrana vršící chyby, neexistující ofenzíva, jedná střela mířící směrem k Mignoletově bráně. Nebylo divu, že Čech dvakrát inkasoval a s jeho týmem to vypadalo pop naplnění prvních pětačtyřiceti minut všelijak.

„Měli jsme problémy dostat se do správného tempa a rytmu, navíc jsme inkasovali hodně laciné góly," povzdechl si kouč Arséne Wenger.

„Přitom jsme měli dost a dost času na přípravu, protože minulý víkend jsme nehráli ligový zápas. Přesto nám scházelo potřebné nasazení, navíc jsme prohrávali většinu osobních soubojů a nebyli vůbec nebezpeční," přidával svůj postřeh Petr Čech.

Trenér Wenger si hned po zápase vyslechl tvrdou kritiku, že nechal sedět na lavičce chilského útočníka Sáncheze. Hned se začalo spekulovat, že šlo o jeho reakci na zájem Juventusu, který oslovil Arsenal a i hráče, jemuž vyprší smlouva na Emirates stadium v roce 2018,

„Postavil jsem Welbecka a Girouda, protože jsem očekával, že zápas přinese spoustu vzdušných soubojů," hájil Wenger svou pravdu. Plán mu nevyšel, takže po změně stran Sáncheze na hřiště poslal a hra se v tu ránu zlepšila.

„Jeho přítomnost byla znát," uznal Wenger, že příchod Sáncheze, jenže v letošních 34 zápasech v dresu Arsenalu nastřílel už 20 branek, 25 mužstvu pomohl.

„Ale to neznamená, že příčinou naší prohry byla jeho absence v základní sestavě. Je víc než diskutabilní takto uvažovat."

„Věřte tomu nebo ne, náš taktický plán byl stejný pro první poločas i pro druhý, o přestávce se nijak neměnil. Jenže po změně stran už jsme hráli lépe. S větší agresivitou, takže jsme vyhrávali osobní souboje. Bohužel, v první půli tomu bylo jinak, takže proto jsme prohráli," potvrzoval trenérova slova Petr Čech.

„Teď je titul příliš daleko, takže se musíme soustředit na umístění, které nám zaručí účast v příštím ročníku Ligy mistrů," pragmaticky přiznal poté, co se Arsenal se po třetí porážce z posledních čtyř utkání propadl na pátou příčku.

Reklama

Související témata: