Hlavní obsah

Lítáme jako na horské dráze, glosoval další proměnu Liverpoolu trenér Klopp

Liverpool/Praha

V pondělí výprask 1:3 s Leicesterem, který se v Premier League zmítá nad propadlištěm, v sobotu výhra 3:1 nad Arsenalem, pro něhož je sice titul už fatou morganou, ale na jedno ze čtyř prvních míst garantujících Ligu mistrů se samozřejmě dostat chce. „Jako na horské dráze, Jen na ní bohužel nelétáme pouze nahoru,“ povzdechl si trenér Liverpoolu Jürgen Klopp poté, co jeho svěřenci Kanonýry porazili a v tabulce je přeskočili.

Foto: Lee Smith, Reuters

Liverpoolský Roberto Firmino překonává brankáře Arsenalu Petra Čecha.

Článek

Ještě před pár dny se cítil německý kouč prachmizerně. „To doufám všichni," má Klopp za to, že po pondělním bídném výkonu v Leicesteru měli bídnou náladu i hráči.

„Slyšeli hodně tvrdá slova. Analyzovali jsme zápas a to, co jsem jim řekl, nebylo nic příjemného," nepopíral Klopp, že ho prohra a hlavně pak výkon v zápase s Liškami pořádně vytočil.

V duelu s Arsenalem bylo patrné, že jeho kritika zapůsobila, protože v první půli Reds svého protivníka jasně přehrávali a i proto už do přestávky vedli dvougólovým rozdílem. Trenér Liverpoolu však odmítl, že by za to mohla absence Sáncheze, kterého nechal trenér hostů Wenger překvapivě na lavičce.

„Za sedmnáct let, co jsem trenérem, mě nikdy nepřekvapila sestava soupeře. Snad jedině tehdy, pokud si některý z protivníkových hráčů zlomil nohu a týden na to už zase hrál," žertoval dobře naladěný Klopp.

„Vždy dělám analýzu hry soupeře, aniž bych věděl, kdo hraje. Byli jsme tudíž připraveni na Sáncheze, stejně jako na Girouda, proto pro nás nepředstavovala Alexisova absence nějakou výhodu," odmítl trenér Liverpoolu, že by mu Wenger svým tahem nahrál a cestu k výhře usnadnil.

„Vyhráli jsme, protože jsme podali jeden z nejlepších výkonů v této sezóně. Kompaktní, vyrovnaný," pochvaloval si Klopp do mikrofonů BBC Sport. „Není obvyklé takto zareagovat po tom, co jsme předvedli v minulém kole. Už vzhledem k síle a kvalitám soupeře."

„Premier League je jako horská dráha. My ale bohužel nelítáme jen nahoru," povzdechl si hořce, protože jeho svěřenci jsou sice schopni porazit Arsenal, Tottenham, Manchester City, Everton či remizovat s vedoucí Chelsea nebo na Old Trafford s Manchesterem United, ale zároveň prohrát s mužstvy ze samého dna tabulky. Prohry s Leicesterem, Hullem, Swansea to ostatně dokládají. Kdyby těchto duelů nebylo, hráli by Reds zcela určitě o titul.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.