Hlavní obsah

Druhé housle Ospinovi nevoní. V létě chce Čechův konkurent z Arsenalu odejít

Petr Čech a pozice brankářské jedničky v Arsenalu. Tahle rovnice nedá spát jeho gólmanskému konkurentovi Davidu Ospinovi. Podle anglických médií je ze situace natolik frustrovaný, že chce požádat vedení klubu, aby si mohl v létě hledat nové angažmá. Pokud se informace potvrdí, bude mít zkušený český gólman v klubu novou konkurenci.

Foto: John Sibley, Reuters

Petr Čech (vpravo) a jeho konkurent z Arsenalu David Ospina.

Článek

Ospina dostal šanci v Lize mistrů, ovšem na anglické půdě chytá hlavně pohárové soutěže. Není třeba řešit, že je v brankářské hierarchii číslem dvě. A s tím se prostě osmadvacetiletý gólman nehodlá spokojit.

Prostor, jaký dostává od trenéra Arséna Wengera mu nestačí. Stejně jako nedávná slova kouče o tom, že má v týmu tři brankáře světové úrovně. Média uvádějí, že už Ospinu nebaví hrát druhé housle. A nic na tom nemění, že si zachytal v Lize mistrů proti Bayernu. Zvláště, když dostal potupných pět branek.

Kontrakt má v klubu až do roku 2019 a nedostatek herního vytížení vede gólmana k myšlenkám na změnu dresu a odchodu z Emirates. Před časem se v anglickém tisku objevily navíc informace, že Arsenal bude hledat i novou brankářskou jedničku. To sice Wenger popřel, ale brankářské rošádě se nejspíš v létě kanonýři nevyhnou.

Byl by odchod Ospiny pro Čecha dobrou zprávou?
Ano, byl by pak jasnou jedničkou
15,4 %
Ne, přišel by nový ambiciózní gólman, co by Čecha posunul do pozice dvojky
84,6 %
Celkem hlasovalo 3874 čtenářů.

Reklama

Související témata: