Hlavní obsah

Jedenáct kol do konce, deset bodů k dobru, přesto se Conte zdráhá vyřknout slovo titul

Londýn/Praha

Kladiváře porazili, deset bodů už zase mají v neúplné tabulce k dobru, přesto byl trenér Chelsea po pondělní dohrávce 27. kola fotbalové Premier League naštvaný. To gól inkasovaný ve druhé nastavené minutě, jímž Lanzani upravoval skóre, ho vytočil. „Přijít v 85. minutě, měli bychom problémy, Tohle je Premier League, kde musíte vydržet s koncentrací do samého konce,“ vyčítal Antonio Conte svým svěřencům.

Foto: Tony O'brien, Reuters

Eden Hazard z Chelsea oslavuje svou branku do sítě West Hamu.

Článek

S importem tří bodů z londýnského olympijského stadiónu ale byl samo sebou navýsost spokojený. Vždyť jedenáct kol před koncem soutěže si jeho Blues stále udržují desetibodový náskok a trenéři všech konkurentů Chelsea tvrdí, že tak kvalitní tým se nenechá o primát v žádném případě připravit.

„Ale také slyším, že oni boj o titul ještě zdaleka nevzdávají. Věřím jim, je dobré, že mají takovéto ambice," připomenul italský kouč ve službách Chelsea, což bylo poprvé a naposledy, kdy slovo titul vyslovil.

V souvislosti se svým týmem o něm nemluví. Možná z pověrčivosti, třeba proto, že na Ostrovech se může stát opravdu všechno.

„Chceme do Ligy mistrů, ale tam chce i pět šest dalších mužstev. Místa jsou přitom jen čtyři, na dva proto zbude jen Evropská liga, což je přece jen trochu něco jiného, než Liga mistrů," opakoval Conte svou obvyklou zaklínací formuli.

„Až doteď jsme si zasloužili být na vrcholu tabulky, ale nebude tam snadné zůstat, protože tahle liga bude těžká až do konce. Musím ale svým hráčům důvěřovat, protože pracují tvrdě, odhodlaně a ke každému utkání přistupují s maximální koncentrací. Tedy až na poslední minuty tady," neodpustil si výčitku, neboť trefa domácího Lanzaniho v 92. minutě neměla přijít.

Přitom Chelsea nahrála v tomto kole nejen výhra nad West Hamem, ale i ztráty konkurentů.

„Vědomí, že Arsenal přišel o tři a Manchester United o dva body pro nás bylo pochopitelně velmi důležité, protože zápasů už ubývá," pochvaloval si Conte, jemuž musela lichotit prognóza domácího kouče Slavena Biliče.

„V Premier League je mnoho dobrých týmů, ale ze všech vypadá nejsolidněji Chelsea. Brání se sedmi hráči, ale protože je fyzicky výtečně připravená, dokáže bleskově přejít do protiútoku, v čemž je její hlavní zbraň. Proto je tak suverénně na vrcholu tabulky."

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články