Hlavní obsah

Mourinho měl pocit, že ho rival chtěl zesměšnit. Teď se potkají znovu, ovládnou šlágr emoce?

Londýn/Praha

Napětí mezi nimi pořád zůstalo. A nejde jen o čtyřbrankovou potupu, kterou José Mourinho při říjnovém ligovém návratu na Stamford Bridge se svými Rudými ďábly zažil. Daleko víc mu vadilo, jak nový kouč Chelsea Antonio Conte bouřlivě oslavoval každý gól, který jeho svěřenci tehdy vstřelili a v jaké euforii se zmítal po totální demolici protivníka. „Tohle se nedělá,“ vyčítal Mourinho italskému kolegovi, že se ho snažil před fanoušky zesměšnit.

Foto: Grigory Dukor, Reuters

Trenér Manchesteru United José Mourinho nesl nelibě, jak kouč Chelsea slaví každý gól.

Článek

Teď se potkají znovu. Pro změnu na Old Trafford v Manchesteru, kde je v pondělí na programu čtvrtfinále FA Cupu. A onen říjnový osten mezi nimi zůstal...

„Nevím, co bychom si měli vyjasňovat. Já prostě vášnivě prožívám každý zápas bez ohledu na soupeře, s nímž právě hrajeme. Myslím, že za dobu působení v Chelsea jsem to dostatečně prokázal," nechápal Conte, co mu předhazují a proč by se měl s Mourinhem usmiřovat.

Portugalskému kouči tehdy nebylo po chuti hlavně to, jak Conte i po čtvrtém gólu burcoval fanoušky a snažil se je uvést do varu. „Tohle se nedělá. Kdyby to bylo za stavu 1:0, pak ok. Ale po čtvrté brance je to pro mě ponižující," nechal se slyšet Mourinho.

„Tehdy jsem výhru o čtyři góly prožíval samozřejmě mnohem intenzivněji, protože jsme vyhráli nad skvělým soupeřem v době, kdy jsme na tom nebyli právě dobře a nevěděli, co bude následovat. Proto tolik emoci," připomínal, že Chelsea vstoupila pod jeho vedením do Premier League rozpačitě, prohrála s Liverpoolem a Arsenalem a hledala svou tvář.

„V říjnu jsme netušili, jaká bude naše budoucnost, jenže teď je březen a my jsme na vrcholu tabulky, protože jsme našli svou tvář a identitu," upozornil na proměnu, která se s Blues udála.

Přesto nevidí důvod, proč by se měl v případě gólů chovat v pondělním pohárovém duelu jinak.

„Zase proti sobě budeme mít skvělého soupeře, kterého navíc vede skvělý trenér, k němuž chovám velký respekt, jenž toho už hodně vyhrál," namítá Conte. „Fotbal je o emocích, jimiž žijeme všichni. Pokud bych se jich měl oprostit, mohu rovnou zůstat doma nebo změnit zaměstnání."

Reklama

Související témata: