Hlavní obsah

Trenér Shakespeare povede fotbalisty Leicesteru do konce sezóny

Leicester

Fotbalisty Leicesteru povede do konce sezóny Craig Shakespeare, který před třemi týdny dočasně nahradil odvolaného Claudia Ranieriho, jemuž dělal asistenta. Pod jmenovcem slavného britského spisovatele Leicester zabral a vyhrál obě ligová utkání. Vedení klubu proto upustilo od hledání nového kouče a dalo Shakespearovi důvěru pro zbytek sezóny včetně úterní odvety osmifinále Ligy mistrů se Sevillou.

Foto: Matthew Childs, Reuters

Craig Shakespeare, nový kouč Leicesteru.

Článek

Třiapadesátiletý Shakespeare působí v Leicesteru s krátkou přestávkou devět let. Vždy byl asistentem, až nyní se dočkal své velké šance poté, co špatné výsledky stály místo zkušeného Ranieriho, který v minulém ročníku tým dovedl k senzačnímu titulu a největšímu úspěchu v klubové historii.

Leicester už se ocitl na dosah pásmu sestupu, ale pod Shakespearem vyhrál nad Liverpoolem a Hullem pokaždé 3:1 a odskočil posledním třem příčkám na rozdíl tří bodů. Navíc má zápas k dobru.

"Přišla pozitivní reakce a současný realizační tým ukázal, že je schopný pracovat pod tlakem a získal velmi důležité výsledky," vysvětlil setrvání kouče viceprezident klubu Aiyawatt Srivaddhanaprabha.

Reklama

Související témata: