Hlavní obsah

Brexit? To už není téma. Fanoušci Arsenalu volají po Wexitu!

Londýn

Arsenal vyhrál 5:0 a postoupil přes Lincoln do semifinále FA Cupu. Fanoušci vítězů slavili po svém, požadovali Wexit - v překladu - trenérský konec Arséna Wengera na lavičce „kanonýrů". Příděl do sítě soupeře z nižší soutěže na tom nic nezměnil. Fanoušci protestovali proti pokračování Francouze v Arsenalu podruhé během pár dní.

Foto: Matt Dunham, ČTK/AP

Fanoušci Arsenalu mají jasno, francouzský manažer Arséne Wenger by se měl z klubu poroučet. Nejlépe ihned.

Článek
Fotogalerie

Zákonodárci v Anglii se zabývají Brexitem, tedy vystoupením Velké Británie z EU. A fanoušci Arsenalu volají pro změnu po Wexitu, tedy konci manažera Wengera v jejich milovaném klubu.

Už dávno před výkopem sobotního mače měli fandové jasno. Z mistrovského titulu zase nebude nic, v Lize mistrů Arsenal taky dohrál, dokonce už v osmifinále a po dvou debaklech s Bayernem Mnichov (1:5 a 1:5). Tohle berou fanoušci jako neskutečné ponížení.

Právě po tomhle mači přišly první veřejné protesty v týdnu. V souvislosti s utkáním proti Lincolnu pak byly na programu další. Demonstrovat za konec Wengera přišly stovky fans. „Čtvrté místo není trofej," upozorňoval další transparent. Titul nevyhrál Arsenal dlouhá léta a fanouškům evidentně došla trpělivost.

Francouzský manažer se ale nechal slyšet, že je připravený prodloužit současnou smlouvu o další dva roky.

Vedení klubu na situaci reagovalo prohlášením, kde se píše: „Vážíme si názorů našich fanoušků a věnujeme jim pozornost. Na oplátku můžeme slíbit, že budeme vždy klub řídit s nejlepším vědomím a uděláme všechno pro to, aby byl klub úspěšný. Arsene má smlouvu do konce sezóny a co bude dál, se uvidí. Vše důležité bude včas a správným způsobem oznámeno veřejnosti," uvádí klub ve svém prohlášení.

Reklama

Související témata: