Hlavní obsah

Okamžiky hrůzy, po srážce museli do akce lékaři. Nejhorší prognózy se naštěstí nepotvrdily

Londýn

Hrůza, strach a obavy. Když se fotbalista skácí po souboji na zem a do akce musejí lékaři, záchranáři a nosítka, je vždycky zle. Navíc, když situaci nepředchází žádná děsná kosa, nebo ošklivý zákrok. Podobnou situaci, kdy se fanouškům tajil dech, zažila Anglie v pátek večer. První poločas zápasu, kde se bojovalo o naději na přímý postup do Premier League i záchranu, se kvůli tomu nastavoval o čtrnáct minut.

Foto: Sport.cz

Snímek ze zápasu Bristol City (v červeném) - Huddersfield.

Článek

Děsivým okamžikům nepředcházelá žádná divočina. Záložník Huddersfieldu Jonathan Hogg jen neustál souboj a nekontrolovaně hlavou narazil do spoluhráče. Hrálo se dál, ale za moment sudí zápas přerušil. Záložník zůstal na zemi a bylo znát, že do pohody má daleko.

Do akce museli záchranáři, kteří dával hráče dohromady čtrnáct minut. Nakonec fotbalistu odnesli na nosítkách a putoval do nenocnice, kde podstoupil řadu vyšetření. Nakonec má podle všeho pochroumaný krk, ale nejhorší prognózy o vážnosti zranění se nepotrvdily. Už v šatně byl osmadvacetiletý hráč při vědomí a komunikoval s okolím.

Huddersfield bojující o šanci na přímý postup do Premier League si porážkou 0:4 situaci hodně zkomplikoval, Bristol City si naopak v boji o udržení hodně pomohl. Výsledek ale v hrozivé chvíli nebyl tím nejdůležitějším, šlo přece o zdraví.

Boss Huddersfieldu David Wagner potvrdil, že se všichni v klubu jen těžko soustředili na zápas. "Bylo to hrozné, když vidíte, jak váš hráč opouští hřiště na nosítkách. Samozřejmě musíte myslet na jeho zdraví. Nejspíš to náš výkon také ovlivnilo, psychiku týmu to naruší, ale porážku to neomlouvá," poznamenal.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.