Hlavní obsah

Ovládne Anglii Mickey Mouse Club? Hrál tam Baroš, teď se o něj zajímá hollywoodský magnát

Londýn
Aktualizováno

Miliardová injekce by se hodila. To vám odpoví zástupce jakéhokoliv klubu. A když takovou nabídku dostane klub, který zrovna ztratil slávu a potácí se v nižších soutěžích, tak je to pro šéfy i fanoušky jako rajská hudba. I kdyby se mělo, pokud obchod klapne, přezdívat týmu Mickey Mouse Club. V klubu si zahrál během kariéry i český reprezentant Milan Baroš, gól v jeho barvách ale nevstřelil.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Milan Baroš hrával za Portsmouth. Odkopal tam dvanáct zápasů, ale gólově se neprosadil.

Článek

Zatím není obchod zdaleka uzavřený, jednání jsou spíš na začátku, ale zvěstí o příchodu známého Američana jsou plné Ostrovy. Pracháč Michael Eisner, který měl v Hollywoodu prsty v celé řadě povedených projektů a na účtech má miliardy, má zájem o koupi fotbalového Portsmouthu. A rád by prý klub z Fratton Parku dostal zpátky do Premier League.

Vedení klubu v prohlášení přiznalo, že se známým Američanem vyjednává. Klub, který v posledních letech finančně i výsledkově strádal, se propadl do čtvrté nejvyšší soutěže. Teď by se rád vyšplhal zpátky mezi elitu a alespoň trochu se vyrovnal oblastnímu rivalovi z jihu Anglie - Southamptonu.

Portsmouth vyhrál nejvyšší anglickou soutěž dvakrát v historii - v letech 1949 a 1950. Na Fratton Parku si zahrál i český útočník Milan Baroš, který v klubu hostoval během angažmá ve francouzském Lyonu. Nastoupil k dvanácti utkáním, ale ani jednou neskóroval.

Reklama

Související témata: