Hlavní obsah

Defoe rozbrečel celý Albion. Vzal i do reprezentace špunta s neúprosnou diagnózou

Londýn

Návrat do reprezentace se vší parádou. Vítězný gól i výsledek však tentokrát sehrály jen vedlejší roli. Anglický fotbalový veterán Jermain Defoe vzal na trávník londýnského Wembley před kvalifikačním duelem s Litvou (2:0) svého pětiletého kamaráda. Příběh klučiny s nevyléčitelnou nemocí rozbrečel celý Albion a chytil za srdce doslova celý svět...

Nemocný Bradley Lowery nastupuje s anglickými fotbalisty

 
Článek
Fotogalerie

Vzal špunta za ruku a napochodovali spolu první v řadě na hřiště. Pětiletý Bradley Lowery je velkým fanouškem Jermaina Defoea. Útočník udělal malému bojovníkovi jeden z nejkrásnějších dnů v životě.

Bradley od roku 2013 bojuje s nevyléčitelnou rakovinou a jeho rodinu stálo udržení malého chlapce při životě již 700 000 liber.

Defoe si malého bojovníka oblíbil. Útočník navštívil chlapce v nemocnici a často ho bere na nástupy svého Sunderlandu.

„Bradley je z toho nadšený. Nedokáže o fotbale a Jermainovi přestat mluvit. Jsme na něj velmi pyšní, jeho příběh oslovil tisíce lidí," líčí dojatá chlapcova matka Gemma pro britský Mirror a Defoea nedokáže vynachválit.

Za dobré skutky byl po zásluze odměněn

Fotbalový mazák byl za své dobré skutky po zásluze odměněn. Dres Anglie oblékl poprvé od listopadu 2013 a hned vstřelil vítězný gól. „Je krásné být zpátky," libuje si Defoe.

„Jermainův návrat je velký příběh. Mám radost, že vstřelil gól, ale mnohem větším přínosem byla jeho přítomnost v tréninkovém kempu. Jeho profesionalita měla na ostatní hráče opravdu pozitivní vliv," chválí trenér Gareth Southgate.

Na věk kouč nehledí, vždy bere jen hráče v nejlepší formě. Takže co na tom, že Defoe bude mít v době světového šampionátu v Rusku už 35 let...

Reklama

Související témata: