Hlavní obsah

Sánchez: Chci být v týmu, který má vítěznou mentalitu

Londýn
Aktualizováno

V Arsenalu, kde chytá český brankář Petr Čech, momentálně není jiný fotbalista, který by budil větší pozornost médií. O nespokojenosti Alexise Sáncheze v londýnském klubu se ví. Dokonce se spekuluje o jeho odchodu. Nyní se k celé situaci vyjádřil i sám hráč. „Rád bych zůstal ve městě i v týmu. Ale ten musí mít vítěznou mentalitu,“ pravil na rovinu chilský reprezentant v interview pro argentinský sportovní magazín El Gráfico.

Foto: Andrew Boyers, Reuters

Zamyšlený Alexis Sánchez z Arsenalu.

Článek

Když před necelými třemi roky přicházel na Emirates Stadium z Barcelony, neskrýval nadšení. "Těším se, že si s Arsenalem zahraju Premier League a Ligu mistrů," pravil tehdy Sánchez. Obě dvě soutěže si sice zahrál, ale s jakým výsledkem. V anglické lize dopadli Gunners nejlépe loni, kdy skončili druzí s desetibodovým mankem na první Leicester. V Champions League pokaždé došli do osmifinále. Dál ani krok.

Nejspíš i proto dochází Sánchezovi trpělivost. „Rád bych zůstal ve městě a v týmu. Ale ten musí mít vítěznou mentalitu," narážel na malou sbírku trofejí, kterou s Arsenalem dobyl. Rodák z Tocopilly vybojoval s Kanonýry jeden triumf v FA Cupu (2015) a v Community Shield (2014). O rok později při dalším vítězství v anglickém Superpoháru Sánchez nehrál.

„Je mi dvacet osm, stále toho mám hodně před sebou. Navíc jsem v Londýně spokojený," ujasnil své priority ofenzivní hráč, který je v Arsenalu vázán smlouvou ještě na 15 měsíců. Nicméně před pár dny ji odmítl prodloužit.

Trenér doufá, že Sánchez zůstane

Celou situaci už zpovzdálí sleduje největší rival Kanonýrů. Zájem o Sáncheze podle britských médii už projevila Chelsea, která by ambiciózní představy o vítězné mentalitě splňovala. Vždyť družina Antonia Conteho vede ligu o deset bodů před Tottenhamem a je blízko titulu.

Navíc by se temperamentní fotbalista nemusel stěhovat příliš daleko. Oba stadióny jsou od sebe vzdáleny přibližně 11,5 kilometru.

Na Sánchezovo vyjádření na dnešní tiskové konferenci reagoval kouč Arsenalu Arséne Wenger. „V Londýně je jen jeden tým, což znamená, že Sánchez musí být velmi šťastný," rozesmál nejprve novináře. Poté však už s vážností dodal: „Doufám, že v klubu zůstane."

Reklama

Související témata: