Hlavní obsah

Pět a půl miliardy! Tak moc touží Mourinho po hvězdě Barcelony, vloupá se do trezoru?

Manchester

Chelsea neuspěla, tak to zkouší Manchester United. Brazilská hvězda ve službách Barcelony nedává každopádně anglickým velkoklubům spát. Pokud by se obletovaný Neymar nakonec opravdu do Premier League stěhoval, tak jedině jako nejdražší fotbalista planety. A v tom je právě háček. „Vykoupit ho z Barcelony je prostě nemožné,“ myslí si José Mourinho, kouč Rudých ďáblů.

Foto: Juan Medina, Reuters

Lionel Messi a Neymar se radují. Jak dlouho zůstanou spoluhráči v Barceloně...?

Článek

Manchester United udělal loni v létě nejdražšího fotbalistu světa z Paula Pogby, za něhož Juventusu zaplatil 89,25 miliónu liber (asi 2 miliardy a 811 miliónů korun). Teď prý chce rekord trumfnout a kouč José Mourinho hodlá v létě Barceloně za Brazilce Neymara nabídnout dokonce 200 miliónů eur (5 miliard a 400 miliónů korun)!

Senzační zpráva z posledních dnů samozřejmě nezůstala bez povšimnutí. Teď se k ní sám vyjádřil také The Special One. A na rovinu říká, že velké iluze si nedělá.

„Vždy se snažím být objektivní a chovat se vůči mým klubům v otázce přestupů pragmaticky. Teprve potom je požádám, zda mi mohou takovou sumu peněz dát," cituje Mourinha brazilská verze ESPN.

Druhý nejlepší po Messim, ale mladší

Teprve 25letý Neymar je luxusním zbožím. Přestože by na Old Trafford dostal lukrativní smlouvu, která by z něj udělala nejlépe placeného fotbalistu v Premier League, portugalský trenér je pesimista.

„Získat Neymara je absurdní. Klub jako Barcelona si nemůže dovolit nechat odejít takového hráče," přemítá Mourinho. „I když je Lionel Messi ještě relativně mladý fotbalista a má před sebou ještě několikaletou kariéru, na druhé straně už mu bude 30 let."

Brazilec je prostě mladší a tím pádem i perspektivnější. „Neymar je pro Barcelonu klíčová figura. Hned po Messim druhý nejlepší. Domnívám se, že podepsat smlouvu s Neymarem by bylo jako vloupat se do trezoru. Jednoduše, je to nemožné," říká Mourinho.

Věřte mu ale... Kdo ví, co má za lubem.

Reklama

Související témata: