Hlavní obsah

Jak Ronaldo k sedmičce přišel. Značku CR7 mu přihrál Ferguson

Madrid

Nejen fotbalovou, ale i obchodní a komerčně úspěšnou značku CR7 každý zná. Bez čísla sedm na dresu už si Cristiana Ronalda ani neumí nikdo představit. Teprve nyní však současná hvězda Realu Madrid dala k lepšímu, jak vlastně k sedmičce přišla. Ještě jako mladý zobák ji Portugalec dostal v Manchesteru United na výslovné přání kouče Alexe Fergusona. A tehdy osmnáctiletý mladík pak prý rychle dospěl.

Foto: Sergio Perez, Reuters

Cristiano Ronaldo a Karim Benzema oslavují jeden z gólů Realu Madrid.

Článek

Dnes už tedy víme, jak to tenkrát na Old Trafford bylo...

„Alex Ferguson přišel za mnou a řekl: ‚Podívej, chci abys nosil dres s číslem sedm.' Byl jsem z toho překvapený, protože jsem věděl, že sedmičkou přede mnou nosilo několik legend. Výzvu jsem ale přijal a bylo to skvělé," cituje goal.com líčení Cristiana Ronalda.

Přestup do slavného Manchesteru United a navrch prestižní číslo. Portugalec netají, že jako osmnáctiletý tehdy na sobě cítil se sedmičkou ještě větší tíhu.

„Měl jsem více odpovědnosti, abych nedělal legendárnímu dresu ostudu. I v osobním životě jsem se pak snažil chovat zodpovědněji. Začátky v Manchesteru byly těžké, byl jsem teprve teenager. Byl to však zároveň jeden z nejkrásnějších momentů mé kariéry," ujišťuje současná hvězda Realu Madrid.

Není proto divu, že Rudé ďábly nadále aspoň na dálku sleduje a má pro ně slabost.

„Manchester byl začátek mého úspěšného působení ve fotbale. Alex Ferguson byl pro mě jako fotbalový otec. A naučil jsem se toho velmi mnoho. Nezlepšil jsem si jen fotbalové schopnosti, ale také fyzičku. Během pěti let, které jsem tam strávil, jsem se naučil fotbalovému umění. Vyhráli jsme spolu spoustu trofejí. Prostě sen," vzpomíná Ronaldo.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články